ПЕРЕМОГА СТУДЕНТКИ НМУ В КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ В РАМКАХ ХІ ВРОЦЛАВСЬКИХ ДНІВ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

29.05.2018

24-25 травня 2018 р. у Вроцлавському медичному університеті (Польща) відбулися ХІ Вроцлавські дні громадського здоров’я, організовані студентським науковим товариством молодих менеджерів. У науковому заході взяли участь студенти та молоді науковці з Фінляндії, Болгарії, України, Білорусі та Польщі.

Перед студентським науковим товариством з вітальними промовами та програмними доповідями виступили Президент Всепольського товариства громадського здоров’я, професор А.М.Фал, представники роботодавців, керівники профілактичних програм в охороні здоров’я. Згідно з програмою заходу було заслухано та розглянуто 31 студентську наукову роботу. Для конкурсу було відібрано 10 наукових робіт, представлених студентами зарубіжних вищих навчальних закладів, і 10 – з польських вищих навчальних закладів.

За результатами міжнародної сесії перемогу здобула студентка НМУ імені О.О.Богомольця, староста студентського наукового гуртка кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я Дубовик Віолета, яку нагороджено дипломом І ступеня. Тема наукового дослідження стосувалася проблем загального охоплення послугами охорони здоров’я (науковий керівник – завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я,  проф. Грузєва Т.С.). Серед польських молодих науковців перше місце зайняла робота  Третяк Дагмари з Вроцлавського медичного університету, присвячена оцінці фізичної активності ув’язнених, її впливу на ресоціалізацію.

Дубовик Віолета також ознайомилася з роботою Вроцлавського клінічного госпіталю, з системою забезпечення якості, діяльністю його окремих відділень, з роботою студентського наукового товариства  Вроцлавського медичного університету.

Участь у студентських наукових заходах міжнародного рівня  є доброю школою для майбутніх фахівців охорони здоров’я, платформою для обміну досвідом та налагодження творчих контактів для співпраці у перспективі.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я