Першокурсники НМУ долучилися до написання XVIII радіодиктанту національної єдності

13.11.2018

Майбутні лікарі не могли залишитися осторонь урочистостей з нагоди Дня української писемності та мови, який традиційно відзначаємо 9 листопада, вшановуючи пам’ять Преподобного Нестора-Літописця. Студенти-першокурсники за ініціативи та під керівництвом викладачів кафедри україністики взяли активну участь у написанні XVIII радіодиктанту національної єдності, який цьогоріч проходив під офіційним гаслом «#пишемо разом». Уже кілька років поспіль спільноту нашого медичного університету в цей день єднає любов до України, до рідного слова на вже традиційному святковому диктанті, який звучить на хвилі Першого каналу UA.
Викладачі та студенти зібралися на 11 годину в ошатній аудиторії № 2 санітарно-гігієнічного корпусу, аби вкотре засвідчити свою любов і повагу до рідного слова. Атмосферу абсолютного єднання підсилювали картинки прямого включення учасників дійства з різних куточків України, які транслювалися на широкий екран.
Із вітальним словом до студентів звернулася завідувач кафедри україністики доктор філологічних наук, професор Ніна Павлівна Литвиненко. Вона наголосила, що ця акція має за мету насамперед вкотре довести безмежну об’єднавчу силу любові до рідної мови. Проте заодно кожен із присутніх має чудову нагоду перевірити свої знання та підвищити рівень грамотності.
Вразила поетична назва диктанту – «Крила України». Цей текст акцентує на необхідності єднання задля втілення мрій. Любов творить дива, тож і цього дня любов до українського слова занурила в атмосферу єдності, створивши неповторний настрій свята.
Кафедра україністики