ПІДГОТОВКА ДО МІЖНАРОДНОГО КЛІНІЧНОГО КОНКУРСУ З РЕСТАВРАЦІЇ ЗУБІВ ДЛЯ СТУДЕНТІВ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ GLOBAL CLINICAL CASE CONTEST 2018

16.04.2018

Сьогодні важко собі уявити, що реставрація зуба – це новий напрямок в стоматології, і ще якихось двадцять років тому існувало тільки протезування і лікування зубів. Стоматологи пломбували каріозні порожнини, а в разі втрати частини коронки зуба пропонували видалити його або закрити металевою коронкою. Сучасні технології та матеріали дозволяють не тільки відновити цілісність коронки, а й повернути зубу естетичний вигляд.

З 2017 року за ініціативи Dentsply Sirona у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на базі кафедри терапевтичної стоматології проходить Міжнародний клінічний конкурс з реставрації зубів для студентів стоматологічного факультету Global Clinical Case Contest. У 2017 році студентка 5-го курсу Ганна Глушко під керівництвом професора Юлії Коленко посіла перше місце у конкурсі та стала Національним переможцем цього конкурсу в Україні. Такі змагання студентів на кращу естетичну реставрацію зубів матеріалами Dentsply Sirona проводяться в 117 університетах світу. У 2018 році у конкурсі в Україні беруть участь 8 медичних вищих навчальних закладів.

28 березня була проведена двогодинна лекція програма асистента кафедри стоматології НМУ імені О.О. Богомольця, Oпініон Лідера Dentsply Sirona Романа Попова для студентів 3-5 курсів стоматологічного факультету та інтернів-стоматологів по застосуванню нового універсального нано-керамічного пломбувального матеріалу Сeram X® SphereTEC™ one, реставраційних матеріалів Ceram Х duo, SDR, нових адгезивних систем, матричної системи Palodent Plus у сучасних реставраціях ушкоджених зубів.

7 квітня на базі офісного центру Dentsply Sirona під керівництвом Романа Попова та Юлії Коленко пройшов майстер-клас та початковий етап першого відбіркового туру, який є традиційним. Студентами 5-го курсу на фантомах були виконані реставрації фронтального та бічного зубів із застосуванням сучасних технологій та пломбувальних матеріалів Сeram X® SphereTEC one, Ceram Х duo, SDR. За результатами виконаних студентами робіт на фантомах відібрані 4 студенти – учасники наступного клінічного етапу міжнародного конкурсу, який буде проходити у квітні на базі кафедри терапевтичної стоматології.

Головними умовами участі у зазначеному конкурсі залишаються, як і у минулому році, професійність виконання художньої реставрації зубів пацієнта, представлення до 1 травня постера з фото етапів реставрації для національного журі, володіння англійською мовою.

У травні 2018 р. провідні фахівці у галузі реставрації зубів в Україні (опініон Лідери Dentsply Sirona) оцінять за фотознімками виконані студентами клінічні випадки естетичних реставрацій зубів, і вже 12 червня національний переможець разом із своїм викладачем повинен захищати свою роботу у м. Констанц (Німеччина), а головний студент-переможець стане відомим після прилюдного голосування за постерами під час стоматологічної виставки IADR, яка відбудеться 25-27.07.2018 у Лондоні (Великобританія).

 

Кафедра терапевтичної стоматології