ПІДГОТОВКА ДО OSCI-1 СТУДЕНТІВ 3-ГО КУРСУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №3 ВІД СТАРШОКУРСНИКІВ

23.11.2017

17 листопада відбулася лекція-тренінг для студентів 3-го курсу медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з підготовки до OSCI-1.

Студентів 3-го курсу ознайомили із поняттям OSCI, критеріями їх оцінювання, порядком проведення. Акцент було зроблено на зборі анамнезу пацієнта (паспортних даних, анамнезу життя, анамнезу захворювання та скарг хворих), зовнішньому огляді пацієнта та розборі основних симптомів ураження окремих органів та систем організму. Тренінг супроводжувався діловою грою лікар-пацієнт, у ході якої лектори були пацієнтами, а студенти збирали анамнез і скарги у них. Також надано ресурси, включаючи інтернет з даної проблематики.

Студенти-старшокурсники (Фоменко Нікіта, Сторожинецький Станіслав, 5 курс) детально зупинилися на поняттях комунікації із пацієнтами, поділилися власним здобутим в процесі навчання досвідом щодо загальних правил поведінки з хворими й тактикою підтримки діалогу. В ході тренінгу було представлено багато клінічних випадків, на основі яких студентам продемонстрували по-крокову схему курації хворого.

В процесі тренінгу студенти відпрацювали практичні навички з методики накладання джгута для зупинки кровотечі й методику вимірювання артеріального тиску на верхніх кінцівках. Всі практичні навички виконувалися згідно з відповідними міжнародними протоколами та стандартами. Крім того, починаючи з 1 листопада студенти 3-го курсу медичного факультету №3 розпочали підготовку до складання ЛІІ Крок-1 «Загальна лікарська підготовка» з елементами STEP-1. За цей час вже відбулися лекції-тренінги з гістології та ембріології, мікробіології. Жвавий інтерес у студентів викликали питання підготовлені відповідними кафедрами із доступних підручників STEP-1, по-скільки їх відрізняє клінічна спрямованість. Студенти разом із лектором розбирали яка правильна відповідь, чому саме вона, й чому інші відповіді не є коректними.

Деканат медичного факультету №3 та Студрада факультету проводять такі заходи з метою покращення підготовки студентів факультету до складання практично-орієнтованого іспиту OSCI-1 та ЛІІ Крок-1.

Деканат медичного факультету №3
Студрада медичного факультету №3