ПІДПИСАНО ДОГОВІР ПРО СПІВПРАЦЮ В ГАЛУЗІ ОСВІТИ І НАУКИ З УНІВЕРСИТЕТОМ САН-ПАУЛО (БРАЗИЛІЯ)

17.08.2016

Делегація співробітників стоматологічного факультету НМУ продовжує робочу поїздку і стажування в провідних клініках щелепно-лицевої хірургії в Бразилії.

Минулого тижня українські фахівці відвідали Центр реабілітації пацієнтів з краніо-фаціальними аномаліями «Centrino» в Бауру та стоматологічний факультет Університету Сан-Паулу. У рамках візиту представники української делегації, професор Андрій Копчак, професор Людмила Яковенко, професор Петро Фліс, зустрілися з директором центру, деканом стоматологічного факультету професором Марією Апаресіда де Андраде Морейра Мачадо, заступником декана з Післядипломної освіти професором Даніелою Гарібі, директором Стоматологічної клініки професором Рітою де Касія, завідувачем відділу пластичної та реконструктивної хірургії професором Іудесом Нобрега. Під час зустрічей були обговорені питання співпраці в науковій та освітній галузі, підписано договір, що передбачає обмін викладачами, студентами та інтернами в рамках спільних освітніх програм, проведення інтернет конференцій, круглих столів, підготовку сумісних наукових публікацій та долучення НМУ до міжнародних мультицентрових досліджень, що проводяться університетом Сан-Паулу.

Українські щелепно-лицеві хірурги мали можливість відвідати операційні та обмінятися досвідом щодо лікування пацієнтів з важкими вродженими вадами щелепно-лицевої ділянки. 12 серпня було проведено круглий стіл з питань застосування різних міжнародних протоколів лікування дітей з незрощеннями верхньої губи та піднебіння. Людмила Яковенко представила результати наукових досліджень та клінічний досвід кафедри дитячої хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, що викликали значне зацікавлення бразильських колег. Крім того в рамках візиту делегати НМУ дали інтерв’ю представникам місцевої преси.

Міжнародний відділ