ПРЕДСТАВНИК НМУ НА КОНФЕРЕНЦІЇ З ПИТАНЬ РЕАБІЛІТАЦІЇ УЧАСНИКІВ АТО

18.10.2016

7 жовтня 2016 року у м. Львів відбулася практична Конференція з питань організації і надання учасникам АТО усіх видів реабілітації та соціальної адаптації шляхом створення й реалізації цільової Державної програми медичної, психологічної, соціальної реабілітації та адаптації учасників антитерористичної операції на період до 2020 року.

Метою заходу стало всебічне, цільове обговорення Програми, спрямованої на створення умов для повноцінної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції та максимального узгодження спільних заходів.

В заході взяли участь: голова обласної державної адміністрації Олег Синютка, перший заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО ІгорМальцев, директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка, помічник народного депутата ВолодимирРоманів, голови районних адміністрацій та міст Львівщини, ветерани АТО,головні лікарі медичних закладів Львівської області, в яких створюються Крайові Реабілітаційні Комплекси та Реабілітаційні Центри, представники духовенства та громадськості, лікарі і психологи.

На запрошення Львівської обласної державної адміністрації у конференції взяв участь доцент кафедри загальної і медичної психології НМУ імені О.О. Богомольця, президент ВГО «Українська Асоціація лікарів-психологів», к.м.н. Богдан Божук. В своїй доповіді доцент Божук особливу увагу акцентував на шляхах вирішення існуючих проблем медичної та психологічної реабілітації в Україні, зокрема на підготовку досвідчених фахівців у даному напрямку, яких готує медико-психологічний факультет НМУ імені О.О. Богомольця, та гострої необхідності збільшення кількості відповідних посад у нашій державі.

На порядку денному було: особливості організації роботи медичних закладів області, фінансування медичних послуг в період реформування медичної галузі та розвитку реабілітаційних послуг; обговорення механізмів фінансування Крайових реабілітаційних комплексів та Реабілітаційних центрів в області в рамках реалізації Програми з реабілітації учасників АТО та членів їх родин; організаційні питання створення цільової Пілотної Програми у Львівській області відповідно до Концепції, розробленої Міністерством соціальної політики України.

Львівська область може стати прикладом комплексного підходу до вирішення питань якісної реабілітації, оскільки вона демонструє єдність державної влади, місцевого самоврядування, духовенства, приватних організацій, благодійних організації та громадських об’єднань.

Деканат медико-психологічного факультету