ПРЕДСТАВНИКИ КАФЕДРИ УКРАЇНІСТИКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ДИСТАНЦІЙНОМУ СЕМІНАРІ-НАРАДІ

24.03.2017

21 березня 2017 року викладачі кафедри україністики Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у дистанційному семінарі-нараді кафедр української мови вищих навчальних закладів та факультетів фармацевтичного і медичного профілю «Змістове наповнення програм та методичне забезпечення навчального процесу з дисципліни «Українська мова» (за професійним спрямуванням).

Мета проведення семінару – вирішити важливі питання викладання української мови, як фахової в медичних ВНЗ. В обговоренні взяли участь представники Харківського національного фармацевтичного університету, Івано-Франківського національного медичного університету, Харківського національного медичного університету, Буковинського державного медичного університету, Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського, Донецького національного медичного університету, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Державного закладу «Луганський державний медичний університет», Державного закладу «Дніпропетровська медична академія» та Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова.

У своїй доповіді «Тенденції щодо впровадження дисципліни «Українська мова як іноземна» для студентів медичних ВНЗ» в.о. завідувача кафедри україністики Ніна Литвиненко наголосила на тому, що представники інших країн, які навчаються в університеті, виявляють зацікавлення культурою та мовою країни, яку вони обрали для навчання. «Відтак добре було б диференціювати студентів за рівнем стартового володіння російською та залежно від цього визначати, кому з них доцільніше було б вивчати саме українську мову», – зауважила Ніна Литвиненко. Про актуальні питання мовної підготовки іноземних студентів йшлося також у доповіді завідувача кафедри українознавства та латинської мови Харківського національного фармацевтичного університету доцента Є. І. Світличної. У виступах учасників порушувалися також питання формування професійної мовної кваліфікації майбутнього лікаря, мовленнєвої компетенції у студентів, встановлення міждисциплінарних зв’язків на заняттях з української мови та ін.

Завдяки технічним можливостям нещодавно обладнаного на кафедрі лінгафонного кабінету викладачі кафедри україністики активно долучилися до обговорення та вирішення важливих питань, пов’язаних із викладанням української мови для майбутніх лікарів.

Кафедра україністики