ПРЕДСТАВНИКИ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ПІДСУМКОВОМУ ЗАСІДАННІ МЕДИЧНОЇ РАДИ КМКЛ №3

20.02.2017

20 лютого 2017 року в Київській міській клінічній лікарні № 3 відбулася підсумкова Медична рада. Засідання проходило під головуванням головного лікаря КМКЛ №3 Бориса Паламаря.

Участь у Медичній раді взяли: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професор Олександр Науменко, а також завідувачі кафедр Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, клінічні бази яких розташовані в Київській міській клінічній лікарні № 3: внутрішніх хвороб стоматологічного факультету, професор Олег Яременко; пропедевтики внутрішньої медицини №2, професор Віталій Кондратюк; неврології, професор Лариса Соколова; загальної хірургії №2, професор Олександр Іоффе, а також співробітники кафедр та колектив КМКЛ №3.

Зі звітною доповіддю про роботу лікарні №3 за 2016 рік виступив заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Олександр Тихонов. Він ознайомив присутніх з інформацією щодо кадрового складу лікарні, проведення лікувальної роботи, медичних досліджень та оцінив роботу закладу на задовільно, вказавши, що основні завдання які були покладені на колектив було виконано.

У своєму виступі проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професор Олександр Науменко наголосив на важливості співпраці кафедр університету з лікувально-профілактичними закладами. За його словами, співробітники кафедр проводять велику частину лікувально-діагностичної та консультативної роботи. Проректор також зауважив, що вектор роботи адміністрації університету спрямований на придбання нового обладнання для кафедр університету, що в свою чергу, значно підвищить рівень надання лікувальної допомоги.

Під час засідання Медичної ради про результати роботи кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету, яка є клінічною базою КМКЛ №3, розповів завідувач, професор Олег Яременко. «Співробітники кафедри, використовуючи лікувально-діагностичне обладнання клінічної бази кафедри, надають кваліфіковану медичну допомогу населенню, виконують фібробронхоскопію у хворих з легеневою патологією, ехокардіографію, вперше минулого року – ультразвукове дослідження суглобів пацієнтів», – зазначив Олег Яременко. Він також наголосив, що співробітники кафедри спільно з колективом лікарні проводять наукові дослідження.

У співпраці з лікувально-профілактичними закладами охорони здоров’я співробітниками клінічних кафедр виконано значний обсяг діагностичної лікувально-консультативної роботи. Постійною є участь співробітників університету у чергуванні за викликами, екстренної медичної допомоги, експертних радах, розробці національних програм та протоколів лікування соціально-значущих хвороб. На клінічних базах кафедр НМУ, які проводять лікувально-консультативну роботу, щорічно лікуються близько 150 тис. хворих, проводиться до 70 тис. оперативних втручань, приймається 15 тис. пологів.

Адміністрація Університету, на чолі з ректором НМУ, професором Катериною Амосовою, працює також над впровадженням і використанням в педагогічному, науковому і консультативно-діагностичному та лікувально-профілактичному процесі передових наукових технологій та розробок.