ПРЕДСТАВНИКИ УНІВЕРСИТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНОМУ СЕМІНАРІ «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ У ВИЩІЙ ОСВІТІ: ВИКЛИКИ ТА КРАЩІ ПРАКТИКИ»

13.09.2018

На запрошення керівництва Інституту вищої освіти НАПН України проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко взяла участь, як один із спікерів, у проведенні 12 вересня Міжнародного семінару академічна доброчесність у вищій освіті: виклики та кращі практики». Також в роботі семінару взяла участь професор кафедри гістології та ембріології Наталія Мельник.

Семінар відбувався в Інституті вищої освіти НАПН України за участю директора Центру прикладної етики Fairfield University, професора Девіда Шмідта (David Schmidt) та професора факультету економіки цього університету Катрін Нантз (Kathryn Nantz).

В ході семінару обговорювались як вітчизняні, так і зарубіжні практики імплементації принців академічної доброчесності в університетське середовище, а також проблеми, які виникають в цій сфері. Академічній спільноті було представлено доповідь НМУ імені О.О. Богомольця щодо досвіду впровадження принципів академічної доброчесності як одної зі складових та визначальних компонентів забезпечення якості вищої медичної освіти.

В роботі семінару взяли участь близько 50 представників закладів вищої освіти та інституцій, які зацікавлені у подальшому розвитку академічної доброчесності. Також в ході заходу були презентовані конкретні інституційні кейси Сумського державного університету (Тетяна Маринич), Міжнародного фонду досліджень освітньої політики (Тарас Фініков), Інституту вищої освіти НАПН України (Оксана Коваленко) та досвід роботи Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP).
Дякуємо організаторам заходу – Інституту вищої освіти НАПН України та модератору семінару Сергію Курбатову за створення доброзичливої та професійної атмосфери при обговоренні важливого аспекту академічного життя.

Прес-центр