ПРОЕКТ «ОСВІТНЯ СУБОТА В НМУ» НА КАФЕДРІ СТОМАТОЛОГІЇ ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ – СУЧАСНІ ОРІЄНТИРИ В ПРОФЕСІЇ

27.03.2017

18 березня 2017 року на кафедрі стоматології Інституту післядипломної освіти відбулася чергова «освітня субота» для лікарів-інтернів, студентів, лікарів Стоматологічного центру НМУ і лікувально-профілактичних закладів Києва та Київської області.

Цього разу для майбутніх фахівців та досвідчених професіоналів були висвітлені питання технології відновлення зубів. Кафедра стоматології вкотре представила лекційну програму з практичною демонстрацією, а лектором та тренером виступив кандидат медичних наук, асистент кафедри стоматології, сертифікований міжнародним тренером Dentsply Maillefer Роман Попов.

Проект «ОСВІТНІ СУБОТИ В НМУ» – це постійно діючий лекторій для лікарів-інтернів, студентів та лікарів – стоматологів за участю як викладачів кафедри стоматології НМУ, так і провідних вітчизняних та зарубіжних фахівців. Його було започатковано з перших місяців існування кафедри стоматології, у вересні 2014 року, як форму позааудиторного безперервного навчання від студента до фахового лікаря.

Увазі слухачів вже були представлені лекційні програми з демонстрацією практичних навичок: «Робота з індивідуальними лінгвальними брекетами» (MUDr. Andrej Thurzo, PhD., MPH, MHA, Словаччина); «Цифрові можливості в стоматології» (за участю наукових партнерів кафедри компанії 3SHAPE), «Основи реставрацій бокових зубів», «Прямі реставрації бокових зубів», «Актуальні питання ендодонтії та реставрації» (від кафедри стоматології та її партнера компанії Dentsply Sirona), «Принципи надання допомоги постраждалим з поєднаною вогнепальною травмою» та «Мультидисциплінарний підхід до лікування пацієнтів з травматичними пошкодженнями орбіти та органа зору» (за участю співробітників кафедри стоматології, Центру щелепно-лицевої хірургії та стоматології Київської обласної клінічної лікарні, кафедри офтальмології НМАПО імені П.Л.Шупика). Наукові та практичні контакти кафедри стоматології реалізуються у спільних лекційних програмах з партнерами – юристами («Правовий захист лікарів та пацієнтів»), кафедрою хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку НМУ («Судинні новоутворення щелепно-лицевої ділянки: нові підходи до діагностики та лікування»), кафедрою оториноларингології НМУ («Мікотичні ураження щелепно-лицевої ділянки: міждисциплінарний підхід»). Важливо, що в освітніх заходах лекторами виступають не тільки знані фахівці – професори, доценти, керівники клінік, а й лікарі-інтерни, які беруть участь у науково-практичних розробках зі зазначених питань.

На часі триває підготовка до чергової «ОСВІТНЬОЇ СУБОТИ» 8 квітня 2017 року «Запальні процеси в щелепно-лицевій ділянці: від періодонтиту до медіастеніту».

Кафедра стоматології Інституту післядипломної освіти