ПРОЕКТ СТУДЕНТІВ СПІЛЬНО З НАЦІОНАЛЬНИМ ІНСТИТУТОМ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ ХІРУРГІЇ ІМЕНІ М.М. АМОСОВА

21.03.2017

Студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, які також є членами Всеукраїнська асоціація студентів-медиків, взяли участь в проекті Cardiology In Use, організованим спільно з Національним Інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

В рамках проекту був прочитаний курс лекцій після якого учасники допускалися до тестування. 20 студентів з різних міст України отримали змогу пройти стажування в Національному Інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. 14 березня 2017 року перша група учасників проекту закінчила своє місячне стажування. Мета проекту – підвищення якості освіти для вдосконалення надання медичної допомоги кардіологічним хворим.

Програма проекту Cardiology In Use розподілена впродовж року. Влітку планується проведення стажувань, восени – лекцій, а навесні будуть проводитися майстер-класи провідними фахівцями Інституту.

Місією проекту є залучення творчого потенціалу молодих ентузіастів; надання якісних теоретично-практичних знань шляхом проведення лекцій, майстер-класів, стажувань; підвищення свідомості студентів та молодих лікарів у їх професійній діяльності; створення унікального контенту на базі інформаційної он-лайн платформи.

Студенти ознайомилися з роботою клініки, мали можливість побувати на відкритих та ендоваскулярних операціях, дізнатися про унікальні та складні операції, які проводяться на базі Інституту. Також побувати на нічних чергуваннях як з лікарями-хірургами, так і анестезіологами-реаніматологами. Студенти брали участь в клінічній роботі на базі стаціонару – робота з пацієнтами, обстеження, розбір історій хвороб та складних випадків. На сьогодні вже друга група студентів має можливість стажуватися в галузі кардіології та кардіохірургії.

Деканат медичного факультету №2