ПРОФЕСОР БРАЗИЛЬСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРОЧИТАВ ЛЕКЦІЮ В НМУ

13.10.2016

10 жовтня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася зустріч доцентів випускних кафедр, викладачів, співробітників деканату та студентів 5 курсу фармацевтичного факультету з доктором хімічних наук, професором Папського католицького університету Сан-Паулу (Ріо-де-Женейро, Бразилія) Володимиром Зайцевим.

Професор Володимир Зайцев виступив з лекцією «Вища освіта та життя в Бразилії». Під час лекції Володимир Миколайович розповів про походження назви країни, в якій працює: «Вважається, що назва країни походить від назви деревини пау-бразіл, яка експортувалася звідси в колоніальні часи. Значний вплив на культуру країни мала Португалія, колонією якої була Бразилія. Тому офіційною мовою країни є португальська. За віросповіданням більшість бразильців — католики», – зауважив професор.

Особливу увагу професор приділив розповіді про Папський католицький університет в Ріо-де-Жанейро, де він і працює та систему вищої освіти, яка стрімко розвивається. Навчання медиків у Бразилії триває 6 років та може бути доповнене необов’язковою резидентурою. В аспірантурі можна отримати магістерський диплом, для цього треба написати магістерську дисертацію та закінчити відповідний курс навчання, який триватиме 2 роки. Для здобуття докторського ступеня курс навчання триватиме 4 роки, після цього медики здають кваліфікаційний іспит та пишуть докторську дисертацію.

Важливим моментом бразильської медичної освіти є те, що на кожному курсі навчається лише по 4 студенти, які самостійно обирають бажані дисципліни і мають право оцінити професорів Університету та якість викладання предмету, а також змога пройти стажування будь-якій країні світу.

Нагадаємо, професор Володимир Зайцев автор понад 300 наукових праць, у тому числі 170 статей у фахових виданнях, монографій, підручників та електронних посібників. Його досвід навчання та викладання став прикладом для наслідування багатьох студентів.

Прес-центр