ПРОСВІТНИЦЬКА РОБОТА СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ІМЕНІ О.А.КИСЕЛЯ

26.09.2016

В новому навчальному році члени СНТ імені О.А. Киселя продовжують займатися просвітницькою роботою. Новим проектом стала співпраця із ГО «Здорове людство» – члени товариства стали лекторами у просвітницькій програмі для школярів м. Києва. Лекції стосуються профілактики ВІЛ/СНІДу, інших парентеральних інфекцій та онкологічних захворювань з доведеною вірусною етіологією. Так, основна тематика включає роз’яснення небезпеки даних хвороб, шляхів передачі інфекцій та того, як правильно вберегти себе від зараження. Одночасно, школярі дізнаються базові поняття про онкологічні захворювання з акцентом на профілактику розвитку злоякісних новоутворень, важливість раннього виявлення, а також основні аспекти здорового харчування. Кожного тижня команда лекторів відвідуватиме нову школу, де прочитає лекції для 7-9 та 10-11 класів. Виступам передує тривала підготовка за підтримки представників ГО «Здорове людство», які допомагають адаптувати інформацію для легкого сприймання школярами та створюють цікаві презентації до тем.

Другим напрямком просвітницької роботи СНТ імені О.А. Киселя стало започаткування циклу лекцій в Університеті третього віку. Даний університет – це важливий соціально-педагогічний заклад, метою якого є впровадження просвітницької діяльності та сприяння продовженню активної участі людей похилого віку в житті суспільства. Щотижня студенти університету мають змогу дізнатись від команди лекторів основи здорового способу життя та принципи профілактики найпоширеніших захворювань. Цикл лекцій спрямований на розширення знань про здоров’я та шляхи його збереження.

СНТ імені О.А. Киселя висловлює вдячність адміністрації університету за всебічну підтримку даних проектів, а також партнерам – ГО «Здорове людство» та Університету третього віку за допомогу в реалізації просвітницької роботи та допомогу з підготовки виступів.

Попередити більшість захворювань набагато простіше, чим вилікувати, тому члени СНТ імені О.А. Киселя продовжуватимуть роботу у даній сфері. Ми завжди раді поповненню в нашій дружній команді та запрошуємо до участі в згаданих проектах студентів 2-6 курсів НМУ імені О.О. Богомольця, які мають бажання приєднатися до просвітницької роботи. Для цього Вам потрібно відправити листа на скриньку snt@nmu.ua, в якому необхідно вказати Ваш курс, факультет, групу, контактний телефон та проект, в котрому Ви хочете взяти участь.

СНТ імені О.А. Киселя