ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ НМУ: ПРО ПІДСУМКИ ЗАРАХУВАННЯ НА КОНТРАКТНУ ФОРМУ НАВЧАННЯ

17.08.2018

17 серпня в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося підсумкове засідання Приймальної комісії 2018 року щодо прийому та зарахування вступників на місця понад план державного замовлення, яке відкрив перший проректор з науково- педагогічної роботи, професор Ярослав Цехмістер. Він повідомив членам Приймальної комісії про Наказ МОЗ України щодо призначення в.о. ректора Юрія Кучина та наголосив на змінах у складі Приймальної комісії.

Про хід зарахування і підсумки прийому на контрактну форму навчання розповіла заступник голови приймальної комісії, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, яка повідомила що Приймальної комісією прийнято до роботи 9004 заяви.
Всього ліцензійний обсяг прийому – 3860 осіб, план державного замовлення – 803 особи, 1837 осіб – контрактна форма навчання для вітчизняних студентів.
Розподіл заяв абітурієнтів за регіонами – найбільша кількість заяв із Київської, Львівської, Житомирської, Вінницької областей.
Щодо конкурсної ситуації Олена Стеченко повідомила, що підтримується як на бюджетну, так і на контрактну форму навчання високий конкурс. На напрямок «Медицина» (контрактна форма навчання) – майже 12 осіб на місце, «Педіатрія» – 4.
Щодо конкурсних показників зарахованих на контрактну форму навчання – на три спеціальності («Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія») дуже високий максимальний конкурсний бал, мінімальний – значно вищий, ніж 150. Високі бали маємо і на інші спеціальності. Спостерігається значне зростання показників середнього конкурсного балу порівняно з минулим роком.
Попри певне зменшення кількості зарахованих студентів, які будуть навчатися за контрактом за напрямками «Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія», на напрямок «Фармація» (денна форма навчання) кількість студентів, які будуть навчатися на 1 курсі, зросла удвічі. Маємо значне зростання цього показника і щодо заочної форми навчання за вказаним напрямком. Стовідсоткове зарахування на «Медичну психологію», збільшилась кількість студентів на «Фізичну терапію, ерготерапію», хороші показники і за іншими напрямками підготовки.
Олена Стеченко акцентувала, що нині Україна має рекордно низьку кількість випускників шкіл, тому показники щодо вступу в НМУ дійсно є дуже гарними.
За відсотком зарахованих на контрактну форму навчання за напрямком «Медицина» НМУ має третій результат в Україні (52%). Лідируючі позиції і за іншими напрямками підготовки.

Відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко подякував членам Приймальної комісії за ефективну роботу, професійність да дотримання усіх норм законодавства та норм етики.

Вступна кампанія для іноземців ще триває (до 23 жовтня). Проте, як повідомила в.о. декана факультету підготовки іноземних громадян, доцент
Валерія Соручан, динаміка зарахувань свідчить про гарні результати. Нині вже зараховано 287 студентів, більшість – на англомовну форму навчання. Показники порівняно з минулим роком більші у півтори рази.

Прес-центр