РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ БЕЗПЕРЕРВНОЇ НАУКОВОЇ ОСВІТИ ЧЛЕНІВ СНТ ІМЕНІ О.А. КИСЕЛЯ ТА МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ

08.12.2016

7 грудня 2016 року на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочато реалізацію програми безперервної наукової освіти членів Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя та молодих науковців університету.

На зустрічі було проведено першу лекцію циклу «Наукове дослідження: від А до Я» на тему «Планування та організація наукового дослідження в медицині».
Лектор – доцент Литвинова Л.О. у своєму виступі та презентації розкрила низку питань: обгрунтування актуальності дослідження; його алгоритм; складання плану дослідження; обсяг дослідження (формування вибірки та вимоги до неї, типи вибірок, розрахунок необхідної достатньої кількості одиниць спостереження); критерії включення та виключення одиниць дослідження; методи дослідження (оцінка їх чутливості та специфічності, ROC-аналіз, «легітимність» методів, що використовуються в дослідженні); методи збору первинного статистичного матеріалу; формування бази даних; якісні та кількісні дані; особливості кодування/шифрування даних; групування даних; розробні та аналітичні таблиці; пакети статистичної обробки та особливості їх використання.

На закінчення учасники визначили регламент наступних засідань.

Кафедра організації охорони здоров’я та соціальної медицини