РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ БЕЗПЕРЕРВНОЇ НАУКОВОЇ ОСВІТИ ЧЛЕНІВ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ІМЕНІ О.А. КИСЕЛЯ ТА МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ УНІВЕРСИТЕТУ

11.12.2017

Згідно з наказом НМУ № 692 від 10.11.2017 р.  продовжується реалізація програми безперервної наукової освіти членів Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя та молодих науковців університету. 6 грудня 2017 р. на кафедрі соціальної медицини та громадського здоров’я проведено першу лекцію циклу «Наукове дослідження: від А до Я» на тему «Планування та організація наукового дослідження в медицині».

Лектор доцент Литвинова Л.О. у своєму виступі та презентації розкрила низку актуальних питань планування наукових досліджень: обгрунтування актуальності дослідження; його дизайн; складання плану дослідження; обсяг дослідження (формування вибірки та вимоги до неї, типи вибірок, розрахунок необхідної достатньої кількості одиниць спостереження); критерії включення та виключення одиниць дослідження; методи дослідження (оцінка їх чутливості та специфічності, ROC-аналіз, «легітимність» методів, що використовуються в дослідженні); методи збору первинного статистичного матеріалу; формування бази даних; якісні та кількісні дані; особливості кодування/шифрування даних; групування даних; розроблені та аналітичні таблиці; пакети статистичної обробки та особливості  їх використання тощо.

Усі учасники освітньої програми отримали презентацію лекційного матеріалу та  запрошення до участі у наступних засіданнях.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я