РЕКТОР КАТЕРИНА АМОСОВА ПЕРЕВІРИЛА ПРИМІЩЕННЯ УНІВЕРСИТЕТУ, В ЯКИХ ТРИВАЄ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ

19.08.2017

18 серпня 2017 року ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Катерина Амосова разом з представниками ректорату оглянула 3, 4 та мансардний (5) поверхи морфологічного корпусі, де на сьогоднішній день триває капітальний ремонт приміщень для навчання студентів. Загальна площа приміщень, які капітально ремонтуються – 1802 кв.м – це 3 та 4 поверх (ліве крило), коридори, сходові клітини, місця загального користування. Приміщення перебували в аварійному стані і в таких умовах розташовувалися кафедри філософії та соціології, менеджменту охорони здоров’я та кафедра загальної і медичної психології та педагогіки. На сьогоднішній день в навчальних приміщеннях повністю замінено вікна, двері, електропроводку. В навчальних кімнатах встелили нову підлогу. За рішенням ректора, новим етапом вдосконалень, стало встановлення дверей зі склом – а, отже навчальні кімнати та, особливо, коридори стануть світлішими і туди проникатиме денне світло. Крім того звільнилися захламлені приміщення, які десятиліттями не використовувалися, а зараз стали в нагоді, як навчальні кімнати. На 3 та 4 поверхах зробили і нові вбиральні, яких раніше взагалі не було – окремо для викладачів та студентів.

Мансардний (5 поверх) теж капітально ремонтується. Праве та ліве крило займатимуть військова кафедра та кафедри Інституту післядипломної освіти НМУ. Загальна площа мансардних приміщень, які ремонтують становить 648 кв. м. Там на завершальному етапі встановлення нових дверей, підлоги, вікон, коридорної плитки, а також завершуються малярні роботи. Раніше, в 2013 році в правому крилі мансардного поверху була пожежа, а тому приміщення потребували аварійного капітального ремонту. Зараз все капітально відремонтовано – тут розташувалися додаткові світлі та великі навчальні аудиторії. Також встановлено жіночі та чоловічі вбиральні та проведена заміна освітлення. Ремонт в морфологічному поверсі триває з 2 липня 2017 року, а завершення планується до початку навчального року.

Ректор Катерина Амосова спільно з представниками адміністрації також побувала в санітарно-гігієнічному корпусі Університету. Тут оглянули відремонтоване приміщення на першому поверсі, призначене для розташування комп’ютерного класу. Раніше його займала приватна харчевня, яку за рішенням Державної санітарно-епідеміологічної служби закрили через недотримання санітарних норм та незаконного облаштування їдальні в непридатному для цього приміщенні. На початку року, завдяки сприяння адміністрації НМУ в санітарно-гігієнічому корпусі були замінені всі старі вікна на металопластикові та теплозберігаючі.

Орім того, великі зміни відбулися в корпусі в якому розміщується найбільший в Україні Стоматологічний медичний центр НМУ. Загальна площа ремонту об’єкта – 263 кв.м, це внутрішні приміщення цокольного поверху будівлі, яка була в неналежному стані – заржавілі труби водопостачання та опалення були виведені нагору, обвалювалися стеля та стіни. На сьогодні ремонтна бригада опустила труби в підлогові канали, у радіусному приміщенні облаштовано новий студентський гардероб. В кімнатах цокольного поверху поміняли всі двері та зробили зовнішню прибудову, яка стала зручним входом для студентів стоматологічного факультету та співробітників СМЦ. Через головний вхід корпусу заходитимуть пацієнти та відвідувачі Стоматологічного медичного центру НМУ. Тут облаштовано новий гардероб та жіночі і чоловічі вбиральні. На першому поверсі – нова функціональна електронна реєстратура: одне вікно для прийому людей з обмеженими можливостями, для них також, відповідно до усіх нормативів та вимог, встановлено 3 пандуси – зовнішній та 2 внутрішніх. На виконання вимог Наказу Міністерства освіти та науки України від 6 січня 2015 року №2, на двох входах встановлюють пропускну систему – турнікети для безпеки студентів та пацієнтів.

Адміністрація НМУ на чолі з ректором, професором Катериною Амосовою вже вкотре доводить ефективність планомірної та системної щорічної роботи з оновлення та облаштування навчальних корпусів, а також цільового використання аудиторій. Огляд приміщень під час ремонтних робіт дозволяє побачити всі роботи в динаміці, адже лише практичне бачення стану речей дозволяє приймати ефективне рішення.

Прес-центр