РЕКТОР КАТЕРИНА АМОСОВА ВІДВІДАЛА ОНОВЛЕНИЙ СТОМАТОЛОГІЧНИЙ КОРПУС НМУ

08.09.2017

7 вересня 2017 року ректор НМУ, професор Катерина Амосова, а також представники адміністрації Університету і члени Вченої ради завітали до оновленого стоматологічного корпусу в якому, окрім стоматологічного факультету, знаходиться найбільший в Україні Стоматологічний медичний центр Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Екскурсію капітально відремонтованими приміщеннями провели директор СМЦ, професор Андрій Копчак та декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко. Керівництво університету відвідало нову електронну реєстратуру, змогло перевірити пропускну систему, яку встановили на виконання вимог Наказу МОН України №2 (від 6 січня 2015 року) та для безпеки студентів і пацієнтів.

Представники університетської спільноти ознайомилися з роботою програмного забезпечення реєстратури та побачили як здійснюється запис пацієнта на прийом до лікаря, а також документообіг в електронному вигляді. Важливий акцент адміністрація НМУ зробила на можливості надання допомоги кожній людині – на вході та всередині стоматологічного корпусу встановлені пандуси для людей з обмеженими можливостями, для них також спеціально обладнане вікно в реєстратурі.

За словами директора Стоматологічного медичного центру НМУ, професора Андрія Копчака, головне завдання, яке ставить перед собою адміністрація НМУ – зручність студентів та пацієнтів. «Невід’ємним аспектом діяльності сучасного закладу є автоматизація процесу. Співробітники реєстратури СМЦ працюють, використовуючи програму «Доктор Елекс». Ця програма дозволяє автоматизувати всі етапи роботи від збору і обробки інформації до їх аналізу і управління робочими процесами. Перед тим, як пройти реєстрацію пацієнт підписує згоду на обробку персональних даних. У медичній карті (особистому кабінеті) зберігається вся інформація про пацієнта – реєстраційні дані, результати оглядів, обстеження і різноманітні графічні дані (рентген). Це також дає можливість індивідуального планування робочого дня кожного співробітника СМЦ, враховуючи побажання і лікарів, і пацієнтів. З правильним розкладом у клініці більше не буде черг в коридорах, а графіки прийому пацієнтів і роботи лікарів формуватимуться надзвичайно гнучко. В той же час адміністрація Університету зможе моніторити якість обслуговування пацієнтів та вчасності надання послуг», – розповів професор Андрій Копчак. Для відвідувачів СМЦ обладнали і окремий гардероб. В реєстратурі є 4 вікна реєстрації, тут також чергують інтерни.

Оглядаючи коридори капітально відремонтованого цокольного поверху корпусу, де розміщено студентський гардероб на 800 місць, навчальні аудиторії та кабінети лікарів і викладачів, представники адміністрації відзначили, що в приміщеннях створені усі належні умови для праці і навчання. В корпусі працюють вантажний та пасажирський ліфти. Такі зміни вдалося здійснити не лише в Стоматологічному центрі, а й в морфологічному корпусі та завдяки злагодженій роботі всього колективу та спільними зусиллями адміністрації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на чолі з ректором, професором Катериною Амосовою.

Прес-центр