РЕКТОР КАТЕРИНА АМОСОВА ВІДВІДАЛА ВСТУПНЕ ФАХОВЕ ВИПРОБУВАННЯ З СТОМАТОЛОГІЇ

28.07.2017

28 липня 2017 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося вступне письмове комплексне фахове випробування для абітурієнтів, які вступають на 2 курс стоматологічного факультету спеціальності «стоматологія». Сьогодні його складають випускники медичних коледжів та училищ – це вмотивована професійна аудиторія абітурієнтів, які знають чого хочуть та обрали продовження навчання, щоб здобути вищу медичну освіту.

Відвідали вступне випробування ректор Університету, професор Катерина Амосова, а також перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Цехмістер і декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко. Ректор Університету Катерина Амосова привітала абітурієнтів в стінах Альма Матер. «Ми бажаємо Вам успішно пройти сьогоднішнє випробування і долучитися до кола наших студентів. Щиро бажаю всім, щоб кожен із Вас став студентом НМУ – провідного медичного університету з величною історією», – сказала професор Катерина Амосова.

За словами заступника Голови Приймальної комісії, проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка письмове фахове випробування включає в себе питання з 4-х предметів: фізіології, анатомії, гістології і хімії. Кожен предмет матиме по 12 питань та 4-5 відповідей з яких потрібно буде вибрати правильну. Згідно з Положенням про письмове фахове випробування, іспит тривав 2 години з моменту роздачі тестових завдань. Процедура, яка прописана в Положенні передбачає обрання номерів тестових завдань, відповідно до 6 варіантів. Процес був абсолютно прозорим, адже перед початком вступних випробувань кожен абітурієнт обирав фішку, номер якої відповідає місцю за партою», – наголосив проректор Олександр Науменко.

Програми тестувань були оприлюдненні на офіційному сайті Університету, відповідно до Положення про Приймальну комісію та Правил прийому за 4 місяці до початку прийому документів. Тобто абітурієнти мали можливість гарно підготуватися до вступних випробувань.

Як зауважила декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко, вже 2 рік в НМУ відбувається такий набір. «У нас заплановано 70 місць на 2 курсі саме для молодших спеціалістів. Це студенти, які закінчили навчальні заклади та мають кваліфікацію «молодший спеціаліст» і право вступати на 2 курс стоматологічного факультету. Зауважу, що зубні техніки це самодостатня спеціальність, яка цінується та дає певний заробіток, а тому далеко не всі прагнуть продовжувати освіту медичну. Абітурієнти подають документи особисто. Такі вступники навчаються 4 роки, для них формується окремий потік, в них трохи інша навчальна програма. Сподіваюся, що всі абітурієнти, які сьогодні складають випробування успішно його пройдуть, будуть зараховані на навчання до НМУ та стануть фаховими стоматологами», – сказала професор Наталія Біденко.

Після вступного іспиту, який завершився об 11.20, ректор НМУ, професор Катерина Амосова запевнила вступників у прозорості та відповідності перевірки робіт до Положення про Приймальну комісію і проведення письмових фахових випробувань.

Прес-центр