Робочий візит та лекція професора Варшавського медичного університету Марека Кравчика (Marek Krawczyk)

21.11.2018

20 листопада 2018 року  у рамках «Угоди про співпрацю»  між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Варшавським медичним університетом наш університет з робочим візитом відвідав професор Марек Кравчик (Marek Krawczyk).

«Угода про співпрацю» між відомими медичними навчальними закладами була підписана у червні 2015 року. З часу підписання документу було зроблено багато корисного і цікавого. Зокрема, кафедра оториноларингології НМУ взяла участь у Третьому Польсько-Литовському Конгресі Отоларингологів, що проходив у польському місті Аугустов, де, крім України, Литви і Польщі, у заході взяли участь делегати: Латвії, Франції, Бельгії, Німеччини, Англії, США. На конгресі кафедра отоларингології НМУ була представлена п’ятьма доповідями: проф. В.М.Васильєв «New aspects of ozena pathogenesis», кмн. Л.Р. Криничко «The surgical approaches in case of fungus sinusitis», проф. О.М.Науменко «Surgical approach in patients with tonsilogenic neck phlegmon», К.Я. Терентьєва «Analyze ABR records of patients with acoustic neuromas», проф. Ю.В.Дєєва «BPOAE data in experimental ischemic model of AHL». Проведений конгрес представив аналіз сучасних діагностичних та лікувальних технологій, обґрунтував їх використання і спрямував єдиний підхід до тактики ведення оториноларингологічної патології, що буде сприяти оптимізації її лікування, зниженню рівня захворюваності. Співробітники кафедри також брали участь в секційних курсах з мікрохірургії вуха та ендоскопічній хірургії приносових пазух, що проводились на Кафедрі отолариноголії Варшавського медичного університету.

У березні 2017 року професор Kазімеж Нємчик (Kaziemierz Niemczyk) відвідав кафедру отоларингологіїї НМУ імені О.О.Богомольця. У ході зустрічі сторони обмінялися досвідом,  обговорили плани та напрямки подальшої співпраці.

У червні 2017 року на підставі «Умови про співпрацю» асистент кафедри отоларингології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Терентьєва Катерина Ярославівна захистила у Варшавському медичному університеті наукову докторську роботу на тему «Аналіз результатів КСВП у пацієнтів з отоакустичною невриномою».

Поточний візит професора Марека Кравчика до Києва є продовженням співпраці, розпочатої у червні 2015 року. Під час зустрічі, яка проходила  у конференц-залі ректорату Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Марек Кравчик розповів про успіхи Медичного університету у Варшаві в підготовці лікарських кадрів, наголосив на необхідності поглиблення співпраці між обома вишами. Насамкінець Марек Кравчик вручив в.о. ректора Олександру Миколайовичу Науменку пам’ятні ювілейні медалі та книжки, присвячені Медичному університету у Варшаві. На зустрічі з адміністрацією університету була присутня представник Польської академії наук у Києві (ПАН) Єва Фішер.

У свою чергу в.о. ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олександр Миколайович Науменко також розповів про історію і сьогодення університету, подякував за плідне співробітництво між Варшавським медичним університетом і Національним медичним університетом   імені О.О. Богомольця, висловив впевненість у продовженні подальшої співпраці та вручив гостеві пам’ятні подарунки.

Того ж дня професор Марек Кравчик зустрівся із клінічними ординаторами та студентами старших курсів у лекційній аудиторії морфологічного корпусу Національного медичного університету, де, за сприяння Представництва Польської академії наук у Києві, провів лекцію на тему:  «Пухлини як показання до трансплантації печінки». Після лекції Марек Кравчик відповів на численні запитання.

Прес-служба