РОЗШИРЕННЯ ФОРМ ТА НАПРЯМКІВ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ НМУ

28.07.2016

Традиціям післядипломної освіти у Національному медичному університеті понад 100 років з часів Університету Святого Володимира. Починаючи з 2015 року заснування Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця розпочався новий етап її розвитку. Протягом останнього року були створені та розпочали свою діяльність нові потужні кафедри для підготовки інтернів за 29 спеціальностями. Паралельно з цим набуває обертів робота із розширення форм та напрямків неперервної медичної освіти для практичних лікарів. Як і підготовка інтернів, характерною рисою при цьому є практична спрямованість навчання.

У червні 2016 р. на кафедрі хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця пройшов науково-практичний семінарі “Ультразвук в практиці анестезіолога та лікаря інтенсивної терапії” (модератор – д.мед.н. Кучин Ю.Л.), який було орієнтовано на лікарів-анестезіологів та спеціалістів з інтенсивної терапії та присвячено можливостям використання ультразвуку для практичної діяльності в операційній та відділенні інтенсивної терапії. В семінарі взяли участь лікарі-спеціалісти з системи ГУОЗ Києва, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, лікарі Збройних Сил, МВС та Служби Безпеки України, а також приватних клінік «Оберіг», «Борис» та «Добробут». Всі учасники після семінару попередньо зареєструвалися на проходження курсу тематичного удосконалення, що заплановано на листопад 2016 року.

Кафедра клінічної фармакології та клінічної фармації (завідувач – професор Хайтович М.В.) та кафедра терапії, інфекційних хвороб та дерматовенерології післядипломної освіти (завідувач – професор Губська О.Ю.) організували та протягом 3 місяців провели в Броварах, Білій Церкві, Ірпені, Кіровограді, Лисичанську, Маріуполі, Обухові, Славутичі, Переяслові-Хмельницькому цикл лекцій та науково-практичних конференцій «Сучасні методи лабораторної діагностики та лікування захворювань внутрішніх органів» для лікарів практичних закладів охорони здоров’я України (лектор – професор Пінський Л.Л.).

Головною метою цих заходів стало розширення можливостей Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця щодо проведення циклів тематичного вдосконалення на нових базах. Вже зараз затверджено понад 10 тематик курсів тематичного удосконалення для лікарів різних спеціальностей.

Робота  Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця набирає оборотів та стає невідкладною частиною системи підвищення кваліфікації лікарів України!

Інститут післядипломної освіти