СЕКЦІЯ “ФАРМАКОЛОГІЯ. КЛІНІЧНА ФАРМАКОЛОГІЯ ТА ФАРМАЦІЯ” В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ AYMSCONF 2017

08.11.2017

28 жовтня 2017 року у рамках конференції молодих науковців «Annual Young Medical Scientists’ Conference 2017» на базі кафедри фармакології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося засідання «Pharmacology, Clinical Pharmacology and Pharmacy», присвячене доклінічному вивченню нових лікарських засобів.

В роботі секції брали участь студенти, в тому числі й англомовної форми навчання, аспіранти та викладачі НМУ імені О. О. Богомольця, а також гості з інших ВМНЗ, а саме, представники Дніпропетровської медичної академії та Вінницького НМУ імені М. І. Пирогова. Серед розглянутих тем: вплив наночастинок срібла на регенерацію тканин у рамках моделі місцевої полімікробної інфекції; застосування метформіну в лікуванні аденокарциноми тонкої кишки; вплив флутаміду на менструальний цикл та овуляційну функцію у пацієнтів з антиген-залежним дерматозом.

Зазначимо, що традиційна для нашої Аlma Mater конференція у цьому році була проведена англійською мовою. Це дало змогу учасникам не тільки представити результати оригінальних досліджень, а й потренуватися у їх викладенні іноземною мовою, що є цінним досвідом та невід’ємною складовою становлення сучасного науковця. Роботи студентів оцінювало журі у складі: д.мед.н., професора Г. В. Зайченко, д.біол.н., доцента О. Є. Ядловського, к.мед.н., доцента С. І. Плюща, к.фарм.н., асистента П. В. Сімонова. Колектив кафедри фармакології висловлює щиру подяку організаторам «Annual Young Medical Scientists’ Conference 2017» та СНТ імені А. О. Киселя, а також всім студентам, аспірантам та викладачам, які брали участь у роботі секції.

Кафедра фармакології