СЕМІНАР СТУДЕНТІВ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗДОРОВ’Я 2017

11.04.2017

7 квітня 2017 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся Семінар, присвячений Всесвітньому дню здоров’я 2017.

Цьогорічною темою для наукових досліджень ВООЗ визначила депресію – «Депресія: давай поговоримо». Протягом реєстрації на Семінар було подано понад 40 робіт, 24 з яких після ретельної рецензії були затверджені до участі. Тематика досліджень:
1. Клінічний патоморфоз і коморбідність депресії.
2. Депресія і сомато-неврологічна патологія.
3. Клінічна структура сучасних депресій.
4. Сучасні напрямки лікування, профілактики та реабілітації депресії.
5. Медико-психологічні та психотерапевтичні підходи до лікування депресії.
6. Фармакотерапія депресивних розладів та їхніх ускладнень.

Усі наукові роботи, які пройшли рецензування будуть опубліковані у випуску «Українського науково-медичного молодіжного журналу».
В Семінарі взяли участь 40 вільних слухачів у тому числі і учні Українського медичного ліцею НМУ імені О.О. Богомольця.

До складу журі ввійшли проректор з наукової роботи, доктор медичних наук, професор Тетяна Черенько; завідувач кафедри психіатрії та наркології, професор Олександр Напрєєнко та завідувач кафедри стоматології, професор Марина Антоненко. Члени журі не лише давали запитання стосовно проведених досліджень, а й ділилися власним досвідом виступів, порадами у написанні наукових робіт всім присутнім. Багато доповідачів отримали запрошення від членів журі для проведення подальших наукових досліджень в сфері психіатрії депресивних розладів.

Під час роботи семінару відібрано 8 найкращих доповідачів, які були нагороджені дипломами за кращу наукову роботу:
1. Витищенко А. С., Національний медичний університет імені О.О. Богомольця з роботою «Синдром емоційного вигорання у студентів-медиків»
2. Гончаренко М.О., Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, з роботою «Порівняльна гігієнічна оцінка розповсюдженості депресивних станів серед студентів гуманітарного і технічного напрямів»
3. Кречко Я. В., Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, «Залежність людини від іншої людини як один з аспектів депресії»
4. Лагутіна С.І., Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, з роботою «Оцінка впливу індивідуальної психоедукації на рівень глікемії та пульсу у пацієнтів з цукровим діабетом 1 типу»
5. Нестерук М. Ю., Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, з роботою «Депресивні розлади у хворих з різними формами ішемічної хвороби серця».
6. Новоскольцев А.К., Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, з роботою « Роль пробіотиків в корекції депресивних розладів»
7. Павлів В.О., Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, з роботою «Вираженість депресії серед пацієнтів з гострим ішемічним та геморагічним інсультом»
8. Панонько С.В., Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, «Поза межами болю: від аномалії до життя»

Завідувач кафедри психіатрії та наркології, професор Олександр Напрєєнко подарував активним учасникам Семінару – книжки «Нециркулярні депресії».

Рада СНТ імені О.А. Киселя висловлює вдячність адміністрації НМУ імені О.О. Богомольця на чолі з ректором, член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою за підтримку та розвиток студентської науки в університеті. Також ми радіємо можливості працювати пліч-о-пліч із кафедрою соціальної медицини та громадського здоров’я під час організації даної події. Окрему вдячність висловлюємо кафедрі психіатрії та наркології на чолі із професором Олександром Напрєєнком за постійну допомогу на кожному з етапів підготовки Семінару.

СНТ імені О.А. Киселя