СКАЖИ КУРІННЮ – НІ

21.11.2016

Щорічно з 1977 року в третій четвер листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день некуріння.

Ідея цього дня – закликати курців відмовитися від куріння хоча б на день, звернути їхню увагу на те, що кожна викурена цигарка завдає непоправної шкоди здоров’ю.

Вже традиційно за ініціативою студентського гуртка кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету за підтримки викладачів кафедри внутрішніх хвороб, студентського активу стоматологічного факультету, деканату стоматологічного факультету (декана стоматологічного факультету професора Н.Біденко і заступника декана доцента В.Філоненка) студенти-стоматологи проводять акцію проти куріння.

У цьому році акція проводилась під гаслом “Скажи курінню – НІ”. Активну участь приймали студенти 3 курсу стоматологічного факультету. Заздалегідь були підготовлені та надруковані матеріали з детальною інформацією  не тільки про наслідки куріння, а й рекомендацій, як можна кинути палити.

Захід відбувся 17 листопада біля Стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О. Богомольця. Всім курцям студенти пропонували долучитися до акції і хоча б на один день відмовитись від куріння. Тим, хто погоджувався, пропонували поміняти цигарки на цукерки, до яких були прикріплені листівки з рекомендаціями, як позбутися шкідливої звички. Тим же, хто відмовлявся, дарували листівки з інформацією щодо можливих наслідків паління.

Акція проходила весело і викликала неабияку зацікавленість не тільки серед студентів, а й серед перехожих та відвідувачів Стоматологічного медичного центру. В цьому році активну участь в «обміні» взяли також і іноземні студенти.

Кафедра внутрішніх хвороб стоматологічного факультету