СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

21.05.2015

День вишиванки існує вже 9 років і відбувається в третій четвер травня. Це свято національної єдності, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об'єднати українців. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Всеукраїнську акцію «День вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Цьогоріч свято набуває особливого значення, адже має на меті показати, що українці єдині.

Свято проводиться не заради параду чи вихідного, це не свято заради свята, а акція, яка доводить, що вишиванка – органічна частина повсякденного життя українців.

Одягнути вишиванку – це подарувати свято як оточуючим, так і собі. Наш університет не став винятком і також долучився до цієї акції. Волонтерський відділ Студентського парламенту НМУ також закликав всіх одягати свої вишиванки на навчання. У підсумку в четвер на території НМУ відбулася чарівна подія – студенти і викладачі демонстрували свої вишиті сорочки.

 Дякуємо всім, хто  одягнув вишиванку цього дня.

 

!