СПЕЦІАЛІСТИ НМУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ДОПОВІДЬ “АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ” НА КОНФЕРЕНЦІЇ “КАДРОВА ПОЛІТИКА У СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я”

24.03.2017

23 березня 2017 року представники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь в щорічні Всеукраїнській науково-практичній конференції за міжнародною участю «Кадрова політика у сфері охорони здоров’я в умовах загроз національній безпеці України», яка проходила в Національній академії державного управління при Президентові України.

Мета Конференції – обговорення актуальних питань та розроблення практичних рекомендацій з удосконалення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів для системи охорони здоров’я в сучасних умовах загроз національній безпеці України.

У конференції взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади, міжнародних організацій (ВООЗ, ООН), громадських організацій у сфері охорони здоров’я, а також медична спільнота України.

Під час пленарного засідання «Управлінські кадри для сфери громадського здоров’я» колектив авторів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у складі декана медичного факультету№ 4 НМУ Ігоря Пельо, завідувача кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я Тетяни Грузєвої та доцента кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я Наталії Гречишкіної представили доповідь на тему «Актуальні питання підготовки фахівців громадського здоров’я в Україні».

Учасники Конференції також обговорили питання європейського досвіду з розвитку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів у сфері охорони здоров’я, шляхи удосконалення якості та структури професійної підготовки управлінських кадрів для системи охорони здоров’я, підвищення професіоналізму і компетенції державних службовців, підходи до державного замовлення на підготовку керівників сфери охорони здоров’я, стратегії підготовки керівних кадрів для сфери громадського здоров’я.

За результатами роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародною участю «Кадрова політика у сфері охорони здоров’я в умовах загроз національній безпеці України» підготовлено резолюцію органам державної влади та органам місцевого самоврядування.

Прес-центр