СПІВПРАЦЯ СТОМАТОЛОГІВ НМУ З ПРОВІДНИМ ФАХІВЦЕМ З ПАРОДОНТОЛОГІЇ ТА ІМПЛАНТОЛОГІЇ (ФРАНЦІЯ)

06.07.2017

21 червня 2017 року керівництво Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька та директор Стоматологічного медичного центру, професор Андрій Копчак – зустрілося з професором Андре Саадун (Prof. Andre Saadoun) (Франція).
Професор Саадун є всесвітньо відомим лектором з естетичної пародонтології та імплантології, автор понад 150 статей та декількох монографій. Проф. Саадун – член професорсько-викладацького складу Global Institute of Dental Education (Лос-Анджелес) та Dental XP Program of Education (Атланта). Крім того, він є Дипломатом Американської академії Пародонтології та Міжнародного конгресу імплантології, почесним членом American Dental Implant, членом редакційних колегій провідних наукових журналів (Practical Procedures and Aesthetic Dentistry, Implant Dentistry, Dental Implantology Update, Journal of Periodontology, European Journal of Esthetic Dentistry, Cosmetic Dentistry, European Journal of General Dentistry, Journal de Paro -Implntologie Orale).

Під час зустрічі було обговорено можливі форми співпраці, зокрема, запрошення проф. Саадун відвідувати НМУ з курсом лекцій для студентів до- та післядипломного рівнів стоматологічного профілю. Під час зустрічі з керівництвом НМУ проф. Саадун перебував у Києві у зв’язку з проведенням дводенного курсу з пародонтології. У знак початку співпраці проф. Саадун запросив колег з НМУ та декількох студентів відвідати його курс на безоплатній основі.

22-23 червня 2017 року директор СМЦ НМУ, професор кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти Андрій Копчак та доцент кафедри терапевтичної стоматології Юлія Коленко разом з лікарями-інтернами кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти, студентами стоматологічного факультет НМУ та лікарями Стоматологічного медичного центру НМУ на безоплатній основі відвідали дводенний теоретично-практичний курс проф.Саадун, присвячений сучасним тенденціям естетичної пародонтології та імплантології. Програма першого дня була присвячена актуальним питанням пародонтології. Слухачів курсу ознайомили з видами сполучнотканинних трансплантатів, показаннями до їх застосування, характеристиками даного типу трансплантатів, технікам їх забору. Другий день курсу проходив під тематикою дентальної імплантації, під час якого було розглянуто сучасні протоколи дентальної імплантації з можливістю використання цифрового протоколу.

Стоматологічний медичний центр
Відділ міжнародних зв’язків