СПІВПРАЦЯ З ЯГЕЛОНСЬКИМ УНІВЕРСИТЕТОМ У СФЕРІ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

29.05.2017

Одним з пріоритетів розвитку національної системи охорони здоров’я є розбудова служби громадського здоров’я та її кадрове забезпечення. Реалізація цього завдання вимагає створення якісно нових освітніх стандартів, навчальних програм та планів. Фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця працюють над обґрунтуванням проектів освітніх документів з урахуванням сучасних потреб, міжнародних рекомендацій та кращого зарубіжного досвіду.

В рамках Угоди про співпрацю між НМУ імені О.О. Богомольця та Ягелонським університетом, завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Тетяна Грузєва відвідала Інститут громадського здоров’я Медичного колегіуму Ягелонського університету з метою вивчення досвіду підготовки фахівців у цьому авторитетному закладі з багатовіковою історією. Згідно з програмою візиту відбулися зустрічі з проректором Ягелонського університету, професором Б. Тобіас-Адамчук, директором Інституту громадського здоров’я, професором К. Совадою, деканом факультету наук про здоров’я, професором Т. Брзосткіем, завідувачами та співробітниками кафедр факультету наук про здоров’я і однопрофільної кафедри медичного факультету. В ході зустрічей було презентовано напрями освітньої та наукової діяльності Інституту громадського здоров’я, навчальні програми і наукові проекти. В рамках візиту професор Тетяна Грузєва взяла участь у науковому зібранні співробітників Інституту громадського здоров’я та у Святі науки, організованому співробітниками Ягелонського університету для мешканців і гостей м. Краків.

Фахівці НМУ побували на екскурсії в Collegium Maius та в Драматичномц театрі імені Ю. Словацького, де відбувалося нагородження переможців літературного конкурсу серед лікарів та святковий концерт. За результатами візиту було обговорено можливі напрями співпраці у науковій і освітній сферах у вирішенні проблем громадського здоров’я співробітниками Інституту громадського здоров’я Ягелонського університету та НМУ імені О.О.Богомольця.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я