СПІВРОБІТНИК КАФЕДРИ ДЕРМАТОЛОГІЇ ТА ВЕНЕРОЛОГІЇ ПРОХОДИВ СТАЖУВАННЯ В ДАНІЇ

13.02.2017

6-7 лютого 2017 року співробітник кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Василь Гілюк проходив стажування в клініці Університету Роскілле (м.Роскілле, Данія).

Він був відібраний до участі у грантовому стажуванні від Європейської Академії Дерматології та Венерології (European Academy of Dermatology and Venereology). Тема стажування – Гідраденіт (Hidradenitis Suppurativa/Acne Inversa). Василь Гілюк презентував доповідь по окремому клінічному випадку. Під час стажування детально розглядались питання вивчення гідраденіту: різні аспекти, зокрема, патофізіологічні – генетичні, імунологічні, мікробілогічні механізми розвитку хвороби; методики лікування – медикаментозні, хірургічні, лазерні. Також відбувся глибокий розбір доповідей клінічних випадків учасників з різних країн. Модерували захід та читали лекцію авторитетні професори (С.С. Zouboulis, G.B. Jemec, E. Prens, V. del Marmol) та члени Hidradenitis Suppurativa (HS) Foundation.

Василь Гілюк поділився спостереженнями та враженнями під час стажування в Данії: «Приємно вразив високий сучасний рівень оснащення, комп’ютерного забезпечення та оптимізації роботи університетської клініки, на базі якої проходила практична частина курсу. Цікаво було дізнатися в спілкуванні з іншими учасниками про специфіку навчання та роботи молодих лікарів в інших країнах. Отримані під час стажування знання та досвід використовуватиму у клінічній, науковій роботі та педагогічній діяльності кафедри», – розповів старший лаборант кафедри.

Кафедра дерматології та венерології