СТАЖУВАННЯ СПІВРОБІТНИКА КАФЕДРИ ФІЗІОЛОГІЇ У ВРОЦЛАВСЬКОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

12.12.2017

В рамках угоди про співпрацю, укладеної між Національним медичним університетом імені О. О. Богомольця та Вроцлавським медичним університетом (Польща), асистент кафедри фізіології Валентина Куровська з 6 по 17 листопада 2017 року проходила стажування на кафедрі фізіології Вроцлавського медичного університету.

Під час стажування Валентина Куровська відвідувала практичні та семінарські заняття викладачів кафедри англомовної форми навчання. Усього на кафедрі фізіології навчаються 13 груп студентів другого курсу, для яких викладання здійснюється англійською мовою. Це студенти медичного та стоматологічного факультетів. У ході стажування Валентина Куровська ознайомилась із особливостями педагогічних підходів, методами подачі інформації та контролю знань студентів, які запровадженні на кафедрі, зі специфікою роботи викладачів у підготовці до занять, їхніми обов’язками та працею над матеріалами, що забезпечують навчально-педагогічний процес, із науковою роботою співробітників.

За сприяння професора кафедри фізіології Вроцлавського медичного університету Войцеха Барга, Валентина Куровська також відвідала кафедру основних медичних наук фармацевтичного факультету університету. Тут вивчаються такі дисципліни, як анатомія, фізіологія та патофізіологія студентами-фармацевтами першого та четвертого року навчання. Під час візиту на цю кафедру відбулося ознайомлення із навчальною програмою, навчальними та науковими приміщеннями. Було заслухано невелику доповідь із презентацією про наукові досягнення співробітників, проведено знайомство з роботою лабораторії кафедри, яка володіє новим сучасним обладнанням, що дозволяє проводити дослідження на клітинному рівні. Стажування відбулося за підтримки Польсько-українського центру наукової та культурної співпраці при НМУ.

Кафедра фізіології
Відділ міжнародних зв’язків