СТАЖУВАННЯ СПІВРОБІТНИКА НМУ ЗА ПРОГРАМОЮ ЄС З МІЖНАРОДНОЇ КРЕДИТНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЕРАЗМУС+

15.09.2017

З 29 травня по 16 червня 2017 року асистент кафедри терапевтичної стоматології Анатолій Савичук проходив стажування в Університеті Арістотеля в Салоніках (Греція) за рахунок гранту програми Європейського Союзу Erasmus+ Міжнародна кредитна мобільність (KA1 – International Credit Mobility), який у 2016 р. НМУ виграв спільно з грецьким ВНЗ.
Головною метою стажування було навчання та ознайомлення з принципами науково-педагогічної й лікувальної діяльності на стоматологічних кафедрах Університету Арістотеля, а також різносторонній обмін досвідом між учасниками програми обміну. Під час стажування Анатолій ознайомився з викладацьким складом, персоналом клінік та лабораторій стоматологічного факультету Університету Арістотеля. Будівля стоматологічного факультету Університету Арістотеля налічує 10 поверхів, із них 2 – підземні, де розташовані бібліотека та переодягальня для студентів, 4 лекційні аудиторії, рентгенологічне відділення, кафетерій, секретаріат та управління факультету, кімнати студентського самоврядування. На нульовому та першому поверхах розташовані приймальня та зала очікування для пацієнтів, 6 аудиторій з 15-ма стоматологічними установками у кожній, з яких 10 установок пристосовані для лікаря-лівші, кабінет цифрової стоматології, кабінет для роботи з ербієвою та неодимовою лазерними установками, відділення мікроскопічної ендодонтії та педіатричне відділення. На інших поверхах розташовані кафедри, лабораторії та клінічні кабінети для студентів-магістрів. Зала бібліотеки стоматологічного корпусу вміщує в себе усі друковані версії головних світових стоматологічних журналів за останні 40 років. Перелік найрейтинговіших стоматологічних підручників з усіх стоматологічних спеціальностей поповнюється кожен семестр. З бібліотеки відкрито безкоштовний доступ до платних баз медичних статей. Співробітник НМУ ознайомився зі структурою навчального плану та методів теоретичної та практичної підготовки студентів Університету Арістотеля.

В рамках стажування Анатолій Савичук прослухав курс «Клінічна та лабораторна підготовка – викладацький досвід», а також «Загальна стоматологічна клінічна допомога та діагностика – складання плану лікування». Програма стажування Анатолія Савичука на стоматологічному факультеті Університету Арістотеля включала й ознайомлення з біоінженерними лабораторіями та методами досліджень. Зокрема, співробітник НМУ мав змогу попрацювати з комп’ютерним обладнанням для проведення біомеханічних досліджень методом скінченних елементів. Значну частину своєї науково-дослідної роботи Анатолій Савичук проводить під керівництвом і в співпраці з професором Петросом Коідісом, котрий є завідувачем кафедри незнімного протезування, знімного протезування та протезування на імплантах, керівником наукових програм стоматологічного факультету, головою міжнародних наукових програм та представником стоматологічного факультету в раді Університету Арістотеля. Крім того, під час свого перебування в Університеті Арістотеля асистент А. Савичук прочитав лекції на тему «Використання методу скінченних елементів у біомеханічних дослідженнях». У контексті стажування Анатолія Савичука в Університеті Арістотеля в Салоніках було проведено обговорення поточних та майбутніх сфер спільних інтересів у здійсненні наукових досліджень у рамках майбутнього міжуніверситетського співробітництва.

Відділ міжнародних зв’язків