СТОМАТОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ГОТУЄТЬСЯ ДО ОСКІ-1 СТОМАТОЛОГІЯ

01.06.2018

Студенти стоматологічного факультету в 2018 році вперше складають Об’єктивний структурований клінічний іспит (ОСКІ-1 Стоматологія). Наразі готується територія для складання іспиту – це окремі кабінети в Стоматологічному медичному центрі, серед яких – клінічні (там будуть проходити станції зі стандартним пацієнтом), фантомні (нещодавно обладнані стоматологічними фантомними головами – як «дитячими», так і «дорослими»), навчальні кімнати (пристосовані для станцій з інтерпретації результатів дослідження, певних маніпуляцій на симуляційному обладнанні).

Особливістю іспиту для студентів 3 курсу є те, що їм доведеться демонструвати навички як зі стоматологічних дисциплін, так і загальномедичні, перевіряти які будуть викладачі кафедр хірургії та внутрішніх хвороб стоматологічного факультету. Сьогодні відбулись спільні збори усіх викладачів, що будуть приймати іспит, і відповідальних на кафедрах. Декан стоматологічного факультету професор Наталія Біденко представила присутнім документацію іспиту, регламент, перелік станцій, особливості проведення іспиту. Викладачі відвідали кожний свою станцію, провели тестове випробування, перевірили обладнання. На всіх кафедрах студенти можуть отримати практичну консультацію, матеріали для складання іспиту, включаючи відеонавички, розміщені на сайті Університету на сторінках кафедр і факультету.

Крім того, на факультеті видано збірку алгоритмів практичних навичок для студентів-стоматологів, до якої включено ті навички, що будуть контролюватися на ОСКІ-1 Стоматологія. Студенти і викладачі готові до іспиту і впевнені, що перший досвід буде вдалим і результативним.

 

Стоматологічний факультет