СТУДЕНТСЬКИЙ ГУРТОК У ЛАБОРАТОРІЯХ НДІ ЕКМ

16.12.2016

При проведенні наукового експерименту в НДІ ЕКМ активну участь беруть члени студентського наукового гуртка кафедри біологічної та біоорганічної хімії (завідувач кафедри – проф. Л.В.Гайова). Тісна взаємодія НДІ ЕКМ з кафедрою відбувається ще тому, що в НДІ ЕКМ є базою для викладання студентам 5 та 6 ріку навчання елективного курсу «Клінічна біохімія та лабораторна діагностика». Студенти розбирають теоретичний матеріал у вигляді інтерактивних лекцій та знайомляться з роботою лабораторій при самостійному виконанні діагностичних досліджень.

Студенти молодших курсів знайомляться з діяльністю НДІ ЕКМ, спостерігаючи за процесом наукових досліджень. Найбільшу зацікавленість у них викликає сам хід експериментальної частини. Так гуртківці відвідують віварій, спостерігають за перебігом створення моделі, за формуванням контрольної групи інтактних (здорових) щурів, які утримаються в аналогічних умовах, уважно вникають у принцип розподілу тварин на групи.

«На всіх етапах виконання роботи ми активно залучаємо наших студентів. Такий підхід надає можливість підвищити у них рівень дослідницьких навичок та знань, зацікавленість в науці, виховати повагу до методичної наукової діяльності» – зауважує директор НДІ ЕКМ, професор Лариса Натрус.

“Медичні кадри”