СТУДЕНТИ НМУ ОТРИМАЛИ ДИПЛОМИ 1 ТА 2 СТУПЕНЯ НА Х РЕСПУБЛІКАНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРОБЛЕМЫ И ПЕРСПЕКТИВЫ РАЗВИТИЯ СОВРЕМЕННОЙ МЕДИЦИНЫ» (РЕСПУБЛІКА БІЛОРУСЬ)

11.05.2018

3 – 4 травня 2018 року відбулася Х Республіканська науково-практична конференція з міжнародною участю студентів та молодих вчених “Проблемы и перспективы развития современной медицины”, (Гомель, Республіка Білорусь) де взяли участь студенти-гуртківці студентського наукового гуртка кафедри дитячих інфекційних хвороб (медичний факультет №3, медичний факультет №2) та студентського наукового гуртка кафедри акушерства та гінекології №2 (медичний факультет №3). В роботі конференції взяли участь студенти й молоді вчені з різних медичних ВУЗів Білорусії, України, Естонії, Литви, Латвії, Казахстану, Азербайджану.

На конференції були представлено 27 секцій. Наші студенти взяли участь у роботі двох секцій «Акушерство та гінекологія» та «Інфекційні хвороби, епідеміологія. Мікробіологія, вірусологія». На секційному засіданні «Акушерство та гінекологія» розглядалися теми: роль лікувально-діагностичної лапароскопії при СПКЯ, перебіг вагітності з маловоддям, ювенільні маткові кровотечі, питання контрацепції, пологи через природні шляхи після кесарського розтину, перебіг вагітності та пологів у ВІЛ — інфікованих жінок та фактори, котрі підвищують ризик вертикальної передачі ВІЛ – інфекції. В рамках секційного засідання «Інфекційні хвороби, епідеміологія. Мікробіологія, вірусологія» було розглянуто роботи присвячені аспектам імунопрофілактики грипу у вагітних жінок, змінам клінічної картини при фіброзно-кавернозному туберкульозі, питанням антибіотикорезистентності, структурі захворюваності на вірусні гепатити, ефективності скринінга гепатитів. Під час конференції відбулось 14 майстер – класів. Студенти учасники конференції з НМУ імені О.О. Богомольця відвідали майстер-класи з накладання швів, імунної діагностики та відпрацювали практичні навички на лапароскопічних тринажерах. В рамках конференції проходили лекторії, наші представники відвідали лекції з диференційної діагностики, постановка клінічних діагнозів, розбору лабораторних показників, новітніх технологій в лікуванні раку легень ( власний досвід). Юлія Колесник (5 курс, медичний факультет №3) отримала диплом 1 ступеню в секції «Акушерство та гінекологія» з роботою на тему «Фактори, котрі впливають на вертикальну передачу ВІЛ – інфекції» (кафедра акушерства та гінекології №2, науковий керівник — ас., к.мед.н. Самойлова М.В., кафедра дитячих інфекційних хвороб, науковий керівник — проф., д.мед.н. Виговська О.В.). Юлія Колесник, Дмитро Дяченко (5 курс, медичний факультет №3), Вероніка Приходько (5 курс, медичний факультет №2) отримали диплом 2 ступеню в секції «Інфекційні хвороби, епідеміологія. Мікробіологія, вірусологія» з роботою на тему «Захворюваність дітей мікст – інфекціями за період 2012-2017 роки за даними КМДКІЛ» (кафедра дитячих інфекційних хвороб, науковий керівник — проф., д.мед.н. Виговська О.В.). Після завершення конференції оргкомітетом була запропонована культурна програма, учасники відвідали музей історії міста Гомеля. В довільній програмі конференції відбувся «Вечір дружби», де молоді науковці змогли поспілкуватись в неформальній атмосфері, познайомитися один з одним, порівняти навчання в різних країнах, а також побудувати нові плани на майбутнє. Студенти вдячні оргкомітету за організацію заходу та науковим керівникам – викладачам кафедр акушерства та гінекології№2 та дитячих інфекційних хвороб за можливість продемонструвати результати своїх наукових досягнень на міжнародному рівні.

Деканат медичного факультету №3
Відділ міжнародних зв’язків