СТУДЕНТИ ПРО КУРС НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ НА БАЗІ СИМУЛЯЦІЙНОГО ТРЕНІНГОВОГО ЦЕНТРУ

21.10.2016

З 4 жовтня 2016 року на базі Симуляційного тренінгового центру Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проходять курси першої медичної допомоги для першокурсників.

На заняттях студенти дізнаються про базові принципи надання першої допомоги: роль і обов’язки рятувальника, виклик екстрених служб; юридичні аспекти надання першої допомоги; огляд місця події і обстеження потерпілого; дії при порушенні прохідності дихальних шляхів та проведення серцево-легеневої реанімації.

Учнями курсів стали студенти усіх факультетів університету. Курс «Базові реанімаційні заходи» пройшли 38 студентів. За весь час поступило близько 400 заявок на участь.

ruvq8l2ndk8Своїми враженнями ділиться студент 1 курсу стоматологічного факультету Григорій Стопчанський: «Цей курс мені дав знання з надання невідкладної допомоги і підготував до можливого їхнього застосування. Я був приємно здивований якістю лекцій та практичних занять, якісним і сучасним обладнанням. За час проведення курсу мав можливість відпрацювати навички базових реанімаційних заходів у вигляді проходження різноманітних сценаріїв під наглядом кваліфікованих інструкторів».

Небезпечні ситуації, які загрожують людині, як правило, розвиваються стрімко і у відсутності людей з медичною підготовкою, а неправильні дії оточуючих замість допомоги здатні принести шкоду. Однак у випадку невідкладних станів роль вчасно зробленої допомоги в поверненні людині здоров’я значно зростає.

На курсі особливу увагу студентів приділяють відпрацюванню навичок на спеціальних манекенах-тренажерах, що дозволяє оволодіти не просто теоретичними знаннями, а й практичними вміннями.

 

 

Прес-центр