СТУДЕНТИ-СТОМАТОЛОГИ ВИВЧАЮТЬ СУЧАСНУ ЕНДОДОНТІЮ

20.02.2017

Ендодонтичне лікування (лікування кореневих каналів зубів) завжди було однією з найскладніших технічних задач в практиці лікаря-стоматолога. Певною мірою його можна порівняти з мікрохірургічним лікуванням судин та інших дрібних органів людини. Адже лікувальні маніпуляції відбуваються на дуже малій площі і з недостатнім оглядом для лікаря. Сучасна ендодонтія використовує спеціальні мікроскопи, точні діагностичні методи, великий спектр приладів для механічної обробки та обтурації кореневих каналів. Поява нових вдосконалених приладів, розвиток комп’ютерної, цифрової техніки вимагає від лікаря глибоких знань і спеціального навчання.

Для залучення студентів стоматологічного факультету до розуміння і успішного практичного вирішення питань сучасної ендодонтії кафедра терапевтичної стоматології НМУ імені О.О. Богомольця (зав. кафедрою професор Анатолій Борисенко) запросила компанію “Dentsply Sirona” провести цикл лекцій, присвячених даному питанню.

7 лютого 2017 року в конференц-залі Стоматологічного медичного центру була проведена перша лекція-демонстрація циклу: «Сучасна ендодонтія. Вступ». Лекцію читала опініон-лідер компанії “Dentsply Sirona” Людмила Іванчикова – лікар-стоматолог вищої категорії Стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О. Богомольця, сертифікований тренер Dentsply Maillefer з 2007 р., переможець Всеукраїнського конкурсу «Ендодонтична майстерність» в 2010 році.

Лекція-демонстрація викликала значний інтерес у присутніх, а також стала потужним поштовхом до самовдосконалення і наполегливого засвоєння мистецтва ендодонтичного лікування як студентами-стоматологами, так і лікарями Центру.

    Кафедра терапевтичної стоматології