СТУДЕНТИ ТА ІНТЕРНИ НМУ НА КУРСІ ШКОЛИ З ІМУНОТЕРАПІЇ ПУХЛИН

04.10.2016

Студенти та інтерни Національного медичного університету імені О.О.Богомольця організували Всеукраїнську навчальну платформу INgenius, в рамках якої з 30 вересня по 2 жовтня 2016 року пройшла Школа з імунотерапії пухлин в Національному інституті раку.

INgenius отримав близько 200 заявок на участь у Школі від студентів медичних та біологічних спеціальностей, аспірантів та лікарів з усіх куточків України. Учасники мали унікальну можливість пройти курс від одного з провідних професорів німецього університету Віктора Уманського.

Dr. Viktor Umansky – лідер групи Melanoma Immunotherapy та є Principal Investigator у відділі Раку Шкіри в German Cancer Research Center (DKFZ) та Університетській клініці Мангейм (University Hospital Mannheim (Гейдельберг, Німеччина).

Учасники Школи взяли участь у відборі на 2-тижневе стажування в лабораторії German Cancer Research Center (Heidelberg, Germany). За результатами тестування було відібрано 5 кандидатів, які пройшли співбесіду з професором Уманським. Переможцем став студент 5 курсу НМУ імені О.О.Богомольця – Ігор Архіпов. Окрім стажування, організатори підготували приємний бонус переможцю, що посів друге місце – безкоштовна участь у 5th International Conference Cancer Immunotherapy & Immunomonitoring (CITIM), 2017, Прага,Чеська Республіка.

Організаторами заходу від INgenius: інтерн кафедри оториноларингології НМУ імені О.О, Богомольця Іванна Небор; старший лаборант кафедри педіатрії № 4 НМУ імені О.О, Богомольця Аркадій Водяник; старший лаборант кафедри онкології НМУ імені О.О. Богомольця Євгеній Костюченко; старший лаборант кафедри внутрішніх хвороб №1 НМУ імені О.О. Богомольця Олександр Шумейко; студенти 3 та 4 курсу НМУ Михайло Сидоренко, Дмитро Корнієнко та Сергій Фролов.

Студенти та інтерни не вперше представляють НМУ імені О.О. Богомольця як осередок талановитої та розумної молоді. Наразі команда платформи INgenius налічує більше 30 активних і талановитих студентів та інтернів з Києва, Вінниці, Одеси, Івано-Франківська та Львова.

Міжнародний відділ