СВЯТКУВАННЯ ДНІВ ПЕДІАТРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ В НМУ

19.12.2016

Вже традиційно щолистопада в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця проходять «День педіатра» та «Дні Медичного факультету №3».

Святкування тижня Медичного факультету №3 розпочалось «Кубком педіатра 2016». Турнір проходив у Спорткомплексі НАУ, участь у якому взяло шість команд студентів 1-6 курсів нашого факультету. Відкривали турнір показовою грою хлопці КПІ “Механіко-машинобудівного інституту” та капітани команд факультету. На жаль, наші хлопці програли(3-8), але гра була цікава, напружена й захоплююча! Переможцями турніру “Кубок Педіатра 2016″ стала збірна команда студентів 3-6 курсів ” Black star мафія” з рахунком 11:2.

Вся університетська громада мала змогу завітати на фотовиставку та благодійний кулінарний ярмарок. Загалом, спільними зусиллями вдалось зібрати 4500 гривень. Всі гроші підуть на створення фільму про Володимира Юричка, Героя України, нашого студента, який віддав своє життя 2 роки назад, захищаючи свободу України в зоні АТО. Фільм про Володю буде знімати творчий колектив студентів нашого факультету!

Далі відбувся брейн-ринг з педіатрії, дитячих інфекційних хвороб та дитячої хірургії. Всього участь брало п’ять команд, серед яких було розіграно пакети запитань, які крім звичних нам питань містили також фотозапитання. На грі були присутні і представники кафедр, які формували запитання, що змогли адекватно оцінювати відповіді команд. Перше місце посіла команда “Волнующий нерв”, команда лікарів-інтернів, випускників медичного факультету №3 2016 року. Почесне друге місце отримала команда “Етильна група”, команда медичного факультету №1, третє місце виборола команда медичного факультету №3 “Пандемія”.

Також відбувся забіг з інтелектуальними перешкодами. Учасникам «QUEST NMU» було запропоновано пройти маршрут, який складався з десяти точок. Всі завдання були викладені у формі логічної гри. Вони включали завдання на першу медичну допомогу, знання біохімії, гістології та ембріології, анатомії, гігієни, радіології та філософії. На локаціях першої медичної допомоги студенти повинні були зробити перев’язки, накласти шини, джгути та провести серцево-легеневу реанімацію. Згадати зовнішні ознаки дефіцитів вітамінів та ферментів повинні були на кафедрі біоорганічної та біологічної хімії, скласти слова з гістологічної тематики на час на кафедрі гістології та ембріології, розгадати ребуси та продемонструвати знання приборів для гігієнічної оцінки приміщень на кафедрі комунальної гігієни. Загальну освіченість, логіку та орфографію гравці перевірили на кафедрах радіології та філософії. Також учасники мали згадати видатних постатей в галузі медицини та знайти підказки до наступних локацій біля їх меморіалів.

Відбувся і науково-практичний семінар. Оскільки на семінарі були присутні студенти переважно 1 курсу, то лекції до доповідачів були орієнтовані на базові дисципліни, зокрема, анатомію та гістологію. Відкрила семінар лекція декана факультету, д.мед.н., професора кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Виговська із лекцією на тему “Диференційна діагностика менінгококової інфекції у дітей в практиці лікаря загальної практики-сімейної медицини та лікаря-педіатра”. Оксана Валентинівна продемонструвала фото клінічних випадків менінгокцемії та провела дифдіагностику із вітряною віспою, разом із студентами проаналізувала зміни при серозному та гнійному менінгіті, розглянула дані МРТ та зміни структур мозку при менінгіті.

Наступною була лекція професора кафедри гістології та ембріології Наталії Мельник: “Структура ЦНС за умов демієлінізації та ремієлінізації”. Професор кафедри розповіла про провідні напрямки наукових досліджень кафедри, їх доцільність та наукову практичність. Про наукові дослідження у сфері пошуку нових методик лікування розсіяного склерозу та необхідність патентування власних наукових досліджень.

А далі присутні прослухали студентські виступи: Мамедова Рашада – «Малоінвазивне хірургічне лікування подвоєння шлунково-кишкового тракту у дітей», Друзенка Максима – “Скринінг артеріального тиску та SpO2 у дітей дошкільного віку”, Сторожинецького Станіслава – «Ліпосоми – як транспортна система ліків, для зменшення зони некрозу при інфаркті міокарда», Завальної Яни – «Гіперсекреторна дисфункція мейбомієвих залоз (аналіз випадків, лікування)», Лисого Антона – «Диференційний діагноз гематологічних та онкогематологічних захворювань в практиці лікаря-педіатра. Випадки з практики». Студентські доповіді розкрили різні галузі медицини: офтальмологію, дитячі інфекційні хвороби, педіатрію, дитячу хірургію, фармакологію, що дало студентам 1-3 курсів обрати для себе майбутній напрямок діяльності. Присутні мали змогу запитати у доповідачів про конкретну наукову роботу, а також про специфіку роботи кожного наукового гуртка. Лекції прочитані студентами-науковцями були максимально наближені до студентів перших курсів, вони містили клінічні випадки, що дозволили поєднати перші знання із теоретичних дисциплін у певні нозоології.

В актовій залі фізико-хімічного корпусу відбулася прем’єра театральної постановки за участю студентів Медичного факультету №3. Наші студенти змусили заграти новими барвами безсмертну класику, комедію Мольєра “Лікар мимоволі” яка і на зараз не втратила своєї актуальності. На святковому концерті студенти різних курсів продемонстрували свої таланти та привітали рідний факультет на великій сцені. Найбільше педіатричний факультет виявився багатим на співаків, точніше співачок. Дивували пластичною та хвилюючою танцювальною сагою, грою на музичних інструментах. Яскравим завершенням концерту стало вже традиційне виконання студентами гімну факультету.
Концертні номери переплітались з жартами та конкурсами від ведучих, вітальними промовами, нагородженням переможців попередніх спортивних та інтелектуальних турнірів з залученням ректора професора Катерини Амосової та декана факультету, професора Оксани Виговської.

Деканат Медичного факультету №3