ТРЕНІНГ ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ОБЛАДНАННЯ СИСТЕМИ ІНТЕРАКТИВНОГО ГОЛОСУВАННЯ

25.01.2018

24 січня 2018 року, на виконання рішення Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця (від 07.09.2017), з метою забезпечення модернізації проведення лекцій в Університеті представник офіційного дистриб’ютора компанії Turning Technologies в Україні Євген Ільницький провів тренінг-інструктаж для викладачів-лекторів щодо правил користування обладнанням для інтерактивного голосування та опитування студентів під час лекцій.

З весняного семестру університет додає новий формат читання лекцій з використанням інтерактивних технологій. Тривалість таких лекцій становитиме 45 хв. В Університеті буде облаштовано 8 лекційних аудиторій, зокрема, в морфологічному, стоматологічному, санітарно-гігієнічному корпусах, а також на клінічних базах: Київська міська клінічна лікарня №18 та Олександрівська клінічна лікарня м. Києва.

Системи інтерактивного голосування під час лекцій служать для підвищення ефективності освітнього процесу, оперативного отримання зворотнього зв’язку зі студентами, а також залучення аудиторії при проведенні опитування та тестування. Кожен учасник отримує пульт для голосування, який пов’язаний з комп’ютером і дозволяє здійснювати викладачеві контроль отриманих студентами знань, відразу виводити отримані результати на центральний приймач (ресівер) у вигляді таблиць, графіків, діаграм, а за результатами опитування лектор зможе фіксувати проміжні результати, проводити аналітику. У комплект системи для інтерактивного голосування також входить програмне забезпечення. Як розповіла проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, пульти дозволяють проводити опитування респондентів за кількістю посадкових місць в кожній аудиторії в режимі онлайн. “Таким чином під час лекції можна використовувати клінічні кейси у вигляді тестових завдань формату А (тести множинного вибору з 5 можливими варіантами відповіді). Система голосування дозволяє відображати результати під час презентацій на екрані і є важливою умовою підвищення рівня знань та активності студентів. Лектори університету отримають україномовну інструкцію з використання обладнання та ознайомляться з його можливостями”.

Система інтерактивного голосування та опитування аудиторій є потужним інструментом для створення інтерактивних лекцій і презентацій, підвищує концентрацію уваги і активність аудиторії, дає можливість змінити традиційні способи спілкування з аудиторією, заохочувати участь студентів, а також посилювати залучення в процес.

Прес-центр