ТРИДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ ПАМ’ЯТІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

24.05.2017

23 травня 2017 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися Тридцять дев’яті Читання, присвячені пам’яті видатного українського вченого-патофізіолога, основоположника української школи патологічної фізіології, ендокринології і геронтології О.О. Богомольця. Провідні науковці слухали лекцію директора Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, академіка НАН України, професора Ганни Єльської «Сучасні біотехнології для медицини».

Тридцять дев’яті Читання імені О.О. Богомольця відкрила ректор НМУ, професор Катерина Амосова, привітавши гостей та колег від спільноти Університету. Серед присутніх на захід завітали: президент та академік НАМН України, професор Віталій Цимбалюк; завідувач відділу ендокринології репродукції i адаптації Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України, академік Олександр Резніков; академік НАМН України Ісаак Трахтенберг, а також професорсько-викладацький склад Університету.

У своїй доповіді відомий вчений, яка має одні з найвищих наукометричних показників серед усіх науковців України (індекс Гірша 36 у Scopus і 43 у Google Scholar) академік Ганна Єльська розповіла про значення біотехнологій, які відкриваються перед медициною, оскільки їхнє застосування може призвести до корінних перетворень. Діагностика, профілактика та спрямоване лікування на рівні індивідуального геному відкриває широкі можливості лікування спадкових та соматичних захворювань. Академік Ганна Єльська звернула увагу і на пріоритетні дослідження в галузі біотехнологій та заходи інноваційного процесу, необхідні для її успішного розвитку в Україні. За наукову доповідь «Сучасні біотехнології для медицини» на Тридцять дев’ятих Читаннях імені академіка О.О. Богомольця, академік Ганна Єльська була нагороджена дипломом.

Прес-центр