ТРИВАЄ АТЕСТАЦІЯ ІНТЕРНІВ-СТОМАТОЛОГІВ

23.07.2018

Триває атестація лікарів-інтернів на визначення рівня знань та практичних навичок з присвоєнням звання лікаря-стоматолога-спеціаліста. 23 липня в Інституті післядипломної освіти на кафедрі стоматології, яку очолює професор Марина Антоненко, відбувся черговий етап атестації. Майбутні лікарі-стоматологи демонстрували знання та практичні навички з усіх розділів спеціальності, зокрема, діагностики та лікування захворювань твердих тканин зубів та їх ускладнень, хвороб пародонта та слизової оболонки порожнини рота, хірургічного та ортопедичного лікування основних стоматологічних захворювань, а також стоматологічної допомоги дітям, ортодонтії. Екзаменатори особливу увагу звертали на рівень опанування сучасними технологіями ендодонтії, консервативного та оперативного лікування в пародонтології, періодонтальної мікрохірургії, лазерної стоматології, застосування мікрооптики, комп’ютерної 3D- діагностики для планування ортопедичного та ортодонтичного лікування.

«Сьогоднішній іспит, – зазначила завідувач кафедри професор Марина Антоненко, – демонструє високу зацікавленість молодих лікарів у знаннях та навичках прогресивних стоматологічних технологій. Кафедра, яка значною мірою базується у Стоматологічному медичному центрі НМУ, у цьому сенсі пропонує багато можливостей».
На кафедрі проходять навчання близько 600 лікарів-інтернів-стоматологів. Кращі з них успішно виконали програму та навчальний план з первинної спеціалізації з фаху стоматологія та атестовані на «відмінно». Це Олена Голубченко, Марія Горова, Дарина Демідко, Владислав Килимник.

Редакція газети «Медичні кадри»