ТРИВАЄ ПЕРЕВІРКА ЗНАНЬ ВИПУСКНИКІВ З ХІРУРГІЧНИХ, ІНФЕКЦІЙНИХ ТА ВНУТРІШНІХ ХВОРОБ

08.06.2018

Сьогодні студенти медичного факультету №2 НМУ ім. О.О.Богомольця продовжили складати практично-орієнтований комплексний державний іспит з внутрішніх інфекційних, нервових, хірургічних хвороб, з дитячої хірургії та гігієни та соціальної медицини, організації економіки охорони здоров’я.

Атестаційна комісія оцінює знання та практичні вміння понад 360 випускників факультету. В ці дні всі приміщення та актова зала кафедри хірургії №4 (завідувач – професор Володимир Мішалов) стала  єдиним екзаменаційним майданчиком. На іспиті – ще три нові станції для оцінки практичних навичок з офтальмології, отоларингології та неврології. Кожен студент виконав близько десяти медичних маніпуляцій, поспілкувався з екзаменаторами. Досвідченні фахівці – провідні педагоги різних профільних кафедр, оцінюючи знання випускників, були об’єктивними. Головним критерієм для позитивної оцінки було визначення рівня практичного медичного досвіду у студентів та уміння логічно мислити в реальних клінічних ситуаціях. Член атестаційної комісії професор Василь Храпач зазначив, що для нього важливо виявити не лише рівень знань випускника, а й побачити прагнення студента до самовдосконалення та реалізації своїх фахових амбіцій.

«Коли ми дізналися про результати ліцензійно-інтегрованого іспиту «Крок 2»,- розповідає декан факультету Наталія Літвинова,- у нас стало більше впевненості у тому, що атестація випускників буде успішною. Дійсно, за результатами «Крок 2» медичний факультет став лідером в НМУ. Із 368 студентів тільки 1 студент не склав іспит, а 51 вихованець факультету виконав тестові завдання з результатом понад  90% правильних відповідей».

Редакція газети «Медичні кадри»