Центр тестування підтвердив, що заздалегідь планував зрив іспиту “Крок1.Стоматологія” в НМУ, – Никитюк

21.02.2018

Представлений ​​на офіційному порталі Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України відеозапис є прямим доказом того, що ця структура цілеспрямовано і завчасно готувалася до зриву проведення ліцензованого інтегрованого іспиту “Крок1. Стоматологія” зі студентами Національного медичного університету імені Олександра Богомольця. Про це в коментарі Українським Новинам заявив проректор НМУ Олександр Никитюк. При цьому він підтвердив, що така розмова в Центрі тестування дійсно мала місце перед запланованим проведенням тендера на можливі закупівлі послуг згаданого Центру.

“Я дійсно вів ділові переговори з представниками Центру послуг, я дійсно вказував на необхідність прийняття участі в даному тендері. НМУ жодним чином не впливає на результати тендеру. Адже даний конкурс проводиться виключно через систему “Prozorro”, представники якої і визначають переможця. Тим більше, що в тендері брала участь ще одна компанія”, – підкреслив професор Никитюк.

Як вважає один з керівників Медуніверситету ім. О.Богомольця, самим фактом проведення відеозапису і його дальшого оприлюднення, Центр продемонстрував умисел по своїй бездіяльності і подібної провокації, яку він і здійснив в рамках підготовки до тесту “Крок1. Стоматологія».

Олександр Никитюк наголосив, що він з колегами будуть вимагати від керівництва Центру тестування оприлюднення повної версії даного відеозапису. За його словами, в продовженні розпосюдженної розмови представники цієї структури МОЗ запевняли його в тому, що Центр візьме участь в оголошеному НМУ тендері.

“Разом з тим, ми готуємо офіційний запит до Центру тестування, на підставі якої фінансової бази був проведений і в подальшому – змонтований цей відеозапис. Так само ми звернемося до компетентних органів за роз’ясненням того, хто санкціонував дане держпідприємство на проведення негласного і прихованого зняття інформації, що заборонено законом”, – констатував проректор НМУ Никитюк.

На переконання Олександра Никитюка дана спецоперація ще раз підтверджує, що ректора Медуніверситету Катерину Амосову цілеспрямовано “підставили”, для чого була задіяна ціла група зловмисників, які у взаємодії з окремими керівниками МОЗ заздалегідь спланували зрив іспиту “Крок” в медуніверситеті ім. О.Богомольця.

Як повідомляли Українські Новини, згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я України ректор Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерина Амосова тимчасово (на два тижні) відсторонена від виконання своїх службових обов’язків.

Нагадаємо, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України 20 лютого 2018 року, проводилася здача ліцензійного іспиту “Крок1. Стоматологія” студентами всіх вищих медичних навчальних закладів.

Напередодні керівництво Національного медуніверситету ім. Богомольця оприлюднило відкритий лист, в якому повідомило, що при підготовці до даного тестування НМУ оголосив відкриті торги через систему Prozorro із закупівлі послуг Центру тестування для студентів та інтернів протягом 2018 року. Втім, ці торги були зірвані Центом тестування, який не може визначити пропозиції для участі в тендері за наявності альтернативної пропозиції, яку довелося відхилити як таку, що “не допущена до оцінки в зв’язку зі скасуванням даних торгів через допуск до них не двох тендерних пропозицій, як цього вимагає закон”.

Так само відзначалося, що після зриву торгів НМУ передав до Центру тестування підписаний проректором проект договору з надання послуг “Крок1. Стоматологія” на суму 104 202 грн, які закон дозволяє оплатити за тендер.

Як заявив Українським Новинам адвокат К.Амосової Валентин Гвоздій, одним з винуватців зриву цих іспитів в НМУ є заступник міністра охорони здоров’я О. Лінчевський.

Джерело: Українські новини