ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ ДЛЯ СТУДЕНТІВ З ПАЛІАТИВНОЇ ТА ХОСПІСНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ

25.04.2017

Студентська рада медичного факультету №3 та деканат медичного факультету №3 провели перший цикл лекцій із паліативної та хоспісної допомоги дітям.

Перша лекція на тему «Паліативна допомога дітям. Потреби та завдання» відбулася 22 березня 2017 року. Лектор – радник в.о. міністра охорони здоров’я України Леся Брацюнь; менеджер Програмної ініціативи в Україні «Громадське здоров’я» Ксенія Шаповал– Дайнегі. 05 квітня 2017 року – лекція на тему «Обіг наркотичних речовин з закладах охорони здоров’я України та світу». Лектор: менеджер Програмної ініціативи в Україні «Громадське здоров’я» Ксенія Шаповал – Дайнегі. 19 квітня 2017 року – лекція на тему «Паліативна медицина: Проблемні питання болю та знеболення у дітей». Лектор – доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О. Богомольця, дитячий лікар-анестезіолог вищої категорії Світлана Ярославська.

На лекціях студенти отримали відповіді на запитання як визначити ступінь больового синдрому, які стандарти паліативної допомоги вже працюють в світі, чому в Україні з ними не працюють, чому маленькі пацієнти не забезпечені даними препаратами. Ми знаємо, що Україна на шляху до прийняття 41 Наказу, який передбачає та контролює паліативну допомогу, що формується «Біла книга стандартів паліативної допомоги», як створювати «Соціальні відпочинки для батьків, які виховують дітей з особливими потребами», що в Україні 172 дітям встановлено діагноз – бульозний епідермоліз і 30 з них потребують знеболення кожного дня і який препарат є золотим стандартом знеболення.

Наступний цикл лекцій буде присвячено питанням хоспісної допомоги дітям, роботі хоспісів для дітей у світі та в Україні.

Студрада медичного факультету №3
Деканат медичного факультету №3