ТВОРИМО НАУКУ – СТУДЕНТИ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В “НАУКОВИХ ПІКНІКАХ”

27.09.2016

25 вересня 2016 року Товариство молодих вчених і спеціалістів НМУ імені О.О. Богомольця спільно з студентами та з кафедрами: анатомії людини, гігієни та екології, загальної хірургії №1, хірургії №1, хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань НМУ взяли участь у «науковому пікніку», який проходив на території парку імені Т. Шевченка.

Головна тема цього заходу – Людина та її здоров’я. Відвідувачі мали змогу дізнатися більше про себе та свій внутрішній світ. Вони спостерігали, як правильно надавати першу медичну допомогу, ознайомилися зі складом крові та будовою бактерій. Гості дивилися під мікроскопом на паразитів людини й тварин, мали змогу провести хімічні досліди та побувати на майстер-класах для любителів науки. Найбільше захоплення викликала можливість самостійно оперувати м’якого ведмедика, адже кожен зміг спробувати себе в ролі хірурга. Теми досліджень охоплювали різноманітні галузі знань: медицина, біологія, фізика, хімія, психологія, педагогіка, екологія.

«Наукові пікніки» прийшли в Україну з Варшави, повідомила координатор пікніків у Києві та одна із засновників «Наукових пікніків» в Україні, випускниця НМУ Анастасія Шелевицька. У столиці такий захід відбувся уже вп’яте. Його мета – поєднати різні галузі науки.

Окрім студентів НМУ ім. О.О. Богомольця, участь в заході взяли представники КНУ ім. Т.Г. Шевченка, Києво-Могилянської академії, НАУ, Українського гідрометеорологічного інституту, «Експериментаріуму» (музей популярної науки і техніки).

Експерименти, які проводили на наукових пікніках були цікавими як для маленьких дітей, так і для дорослих. Паралельно із проведенням дослідів гості могли послухати лекції на медичну та медико-соціальну тематику. Доктор медичних наук, декан медичного факультету №3 Оксана Виговська розповіла про вакцинацію дітей, лікар-інтерн НМУ Аркадій Водяник – про причини інфекційних хвороб. Також відвідувачі послухати інформацію про Hi-tech, цифрові технології в стоматології а також про реальний вплив на здоров’я ГМО.

Волонтери, серед яких 90% були студенти НМУ зробили все можливе, щоб захід пройшов на найвищому рівні.

Як зазначили гості фестивалю, вони дуже задоволені, що змогли з користю для себе провести цей день, адже мали змогу відчути себе справжніми лікарями, дізналися багато нової інформації, а головне – на власні очі побачили, як твориться наука”.

«Наукові пікніки» вже 5 рік поспіль знайомлять своїх відвідувачів з новинками сучасної науки. До цього унікального фестивалю залучені 13 міст України.

Прес-центр