У КИЄВІ ВІДБУВСЯ ХVІІ З’ЇЗД ОРТОПЕДІВ-ТРАВМАТОЛОГІВ УКРАЇНИ

10.10.2016

5-7 жовтня 2016 року фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь в XVII з’їзді ортопедів-травматологів України який відбувся в м. Києві.

Метою заходу було висвітлити не лише надзвичайно важливі проблеми галузі та об’єднати найкращих спеціалістів України та закордону, але й надати необхідний науковий поштовх для подальшого розвитку новітніх технологій та напрямків на теренах України.

Під час наукового з’їзду було представлено більше 100 доповідей та лекцій. Участь у з’їзді взяли провідні фахівців США, Франції, Ізраїлю, Білорусії, які ділились досвідом та обговорювали наукові досягнення і практичні результати актуальних проблем сучасної ортопедії та травматології.

Основними напрямки роботи з’їзду були:
– Бойова травма (мінно-вибухові та вогнепальні поранення, організація медичної допомоги);
– Ендопротезування великих суглобів;
– Актуальні питання дитячої ортопедії-травматології;
– Хірургія верхньої та нижньої кінцівок;
– Хірургія хребта;
– Актуальні питання артроскопії.

Із курсом лекцій та доповідей на найактуальніші теми виступили провідні фахівці НМУ імені О.О. Богомольця у галузі ортопедії та травматології: завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ, головний дитячий ортопед-травматолог МОЗ України, Заслужений лікар України, професор Анатолій Левицький та завідувач кафедри травматології та ортопедії, професор Олександр Бур’янов.

На засіданні асоціації також відбулись вибори правління та президії ВГО «Українська асоціація ортопедів травматологів», Віце-президентом якої було обрано професора Олександра Бур’янова.

XVII з’їзд ортопедів-травматологів України продемонстрував високий рівень розвитку даного напрямку в Україні, окреслив напрями його розвитку на наступні роки та став новим орієнтиром для подальшого науково-практичного руху.