УЧАСТЬ ФАХІВЦІВ НМУ В БРИТАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОМУ СИМПОЗІУМІ З АНЕСТЕЗІОЛОГІЇ ТА ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ

24.04.2017

19-22 квітня 2017 року на базі клінічної лікарні “Феофанія” пройшов Дев’ятий Британсько-Український симпозіум з анестезіології, інтенсивної терапії та медицини болю, присвячений 60-річчю кафедри анестезіології і інтенсивної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика.

Британсько-Український Симпозіум (БУС) з анестезіології, інтенсивної терапії та медицини болю спрямований на підвищення професійного рівня та кваліфікації лікарів-анестезіологів України. Починаючи з 2008 року,  в ньому щорічно приймають участь професори, провідні лектори та лікарі-консультанти з Великобританії, України та інших країн. Цьогоріч в конференції взяли участь провідні  лектори, професори та лікарі-консультанти з Великобританії,  Австрії, Німеччини, США, а також доповідачі з України та Білорусі. Протягом чотирьох насичених днів учасники мали змогу заслухати 90 доповідачів, з яких 13 іноземних спікерів; відвідати 7 лекцій, 15 тематичних наукових сесій, 25 майстер-класів, 2 сесії коротких наукових доповідей, 1 сателітний симпозіум.

За запрошенням організаторів, для проведення майстер-класу з сучасних методик трахеотомії, у симпозіумі взяв участь асистент кафедри оториноларингології НМУ Максим  Тарасенко. Він продемонстрував на фантомі та препаратах трахеї техніки проведення сучасних методів дилятаційної та балонної трахеостомії.

Кафедра оториноларингології