УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ НМУ В КОНФЕРЕНЦІЇ “АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ”

29.05.2017

24-26 травня 2017 року фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця брали участь в науково-практичній конференції з міжнародною участю «Актуальні питання розвитку системи громадського здоров’я в Україні», яка проходила в м. Ужгород на базі Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».

Під час заходу обговорювалися актуальні питання та розроблення практичних рекомендацій зі створення і організації ефективної діяльності системи громадського здоров’я в Україні. У Конференції також взяли участь представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, вищих медичних навчальних закладів і закладів післядипломної освіти, міжнародних і громадських організацій у сфері громадського здоров’я, а також медична спільнота. Серед програмних питань Конференції учасники розглядали питання реалізації концепції системи громадського здоров’я в Україні, міжнародний досвід охорони громадського здоров’я, створення системи підготовки кадрів для охорони громадського здоров’я, профілактика неінфекційних захворювань в системі громадського здоров’я, збереження психічного здоров’я населення, питання біобезпеки держави в системі громадського здоров’я. Колектив фахівців НМУ: завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Тетяна Грузєва, декан медичного факультету №4, професор Ігор Пельо, доцент Наталія Гречишкина в рамках Конференції презентували доповідь «Обгрунтування навчального плану підготовки фахівців громадського здоров’я з позицій євроінтеграційних вимог та національного контексту».

Учасники Конференції визначили першочергові завдання: створення регіональних центрів громадського здоров’я; розроблення регіональних планів комплексних заходів та програм з профілактики та лікування захворювань, які спричиняють найбільший негативний соціально-демографічний та економічний вплив, та проведення моніторингу їх виконання; створення чіткої та прозорої регіональної системи звітності щодо виконання програм і реалізації проектів у сфері громадського здоров’я та проведення громадських слухань з обговорення питань щодо стану здоров’я населення та його соціального детермінанта; забезпечення координації дій у сфері громадського здоров’я усіх заінтересованих сторін на регіональному рівні. В рамках Конференції також відбулося два круглих столи та пленарні засідання.

Деканат медичного факультету №4