УЧАСТЬ СПЕЦІАЛІСТІВ НМУ В 16-У МІЖНАРОДНОМУ СИМПОЗІУМІ «МАЛОІНВАЗИВНА ТА ІНСТРУМЕНТАЛЬНА ХІРУРГІЯ ХРЕБТА»

29.05.2018

25 травня 2018 р. у м. Харків відбувся традиційний 16-й Міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта» за сприяння  International Society for Minimal Intervention in Spine Surgery (ISMISS) / SICOT та American Academy of Minimally Invasive Spinal Medicine and Surgery (AAMISMS).

Участь у симпозиумі взяли провідні фахівців багатьох країн світу (Австрія, ОАЕ, Пакістан, Вірменія, Німеччина, Індонезія, Туреччина, Україна, Швейцарія, Франція, Чехія) для обміну та обговорення наукових досягнень і практичних результатів в одному з найбільш складних напрямів сучасної малоінвазивної хірургії – оперативних втручаннях на хребті.

Розвиток цього виду хірургії хребта став можливим у світі та в Україні завдяки впровадженню в останні роки новітніх технологій, що ґрунтуються на високоточній інструментальній базі. Використовують найменш травматичні для пацієнта підходи до оперативного втручання на хребті та інших складових опорно-рухового апарату людини при захворюваннях та травмах. Ці технології забезпечують значне скорочення термінів лікування хворого, його ефективну професійну та соціальну реабілітацію із досягненням значного позитивного ефекту лікування, підвищенням якості життя людини в цілому.

На заході була присутня делегація співробітників НМУ імені О.О. Богомольця та відділення ортопедії та травматології НДСЛ «ОХМАТДИТ» у складі завідувача кафедри дитячої хірургії НМУ, професора Анатолія Феодосійовича Левицького, лікаря нейрофізіолога Кіри Курисько, лікаря ортопеда Валентина Рогозинського.

Було заслухано 42 доповіді,  серед яких була представлена доповідь голови Scoliosis Research Society (SRS)- світового товариства дослідження сколіозу в Україні – професора Анатолія Феодосійовича Левицького на тему «Surgical treatment scoliosis in children with other orthopedic disorders».
Завдяки стрімкому розвитку малоінвазивної хірургії в Україні у дітей, хворих на сколіоз, стало можливо повернути здоров’я і повноцінне життя, не виїжджаючи за кордон.

Кафедра дитячої хірургії