УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ В РЕГІОНАЛЬНИХ НАРАДАХ-СЕМІНАРАХ МОН УКРАЇНИ

13.12.2017

З метою підготовки до проведення вступної кампанії 2018 року до закладів вищої освіти та наукових установ, 6 та 7 грудня 2017 року, відповідно до Наказу МОН України № 1550 від 30.11.2017 року, відбулися регіональні наради-семінари проректорів та відповідальних секретарів ВНЗ України, що здійснюють підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста та освітніми ступенями бакалавра, магістра та доктора філософії усіх форм власності та сфери управління.

В нараді від Університету взяли участь Заступник Голови Приймальної комісії Університету, професор О. Науменко, відповідальний секретар Приймальної комісії доцент Ю. Марущенко та в.о. директора медичного коледжу, відповідальний секретар приймальної комісії медичного коледжу Кабардінова І.М.

Основні нововведення роботи Приймальної комісії в 2018 році щодо вступу до вищих медичних закладів освіти базуються на наступних положеннях: зокрема, за даними МОН, наступного року для вступу після 11 класів на бакалавра чи магістра медичного або фармацевтичного спрямувань два конкурсні предмети будуть фіксованими. Третій вступник зможе обрати з двох альтернативних варіантів. Окрім результатів ЗНО 2018-го, вступники також зможуть використати результати 2017 та 2016 років з усіх предметів, окрім іноземних мов. Це пов’язано зі зміною формату проведення тестування з іноземних мов у 2018-му. Ще одна зміна — кількість заяв, які зможе подавати вступник 2018 року на місця державного та регіонального замовлення. Кількість заяв зменшена з 9 до 7, а подавати їх можна буде не більш ніж на 4 спеціальності (як і цього року). Подання заяв на контракт не обмежується.
Для вступу на медичні спеціальності встановлено мінімальну кількість балів з біології, хімії або математики. Вона становитиме 150 балів і стосуватиметься спеціальностей “Стоматологія”, “Медицина”, “Педіатрія”.

В Умовах прийому на 2018-й залишилися цьогорічні коефіцієнти — регіональний, сільський, галузевий, однак були дещо змінені їх величини. У МОН України відзначили, що реєстрація електронних кабінетів вступників на основі повної загальної середньої освіти буде відкрита 2 липня і триватиме до 25 липня. Прийом заяв та документів розпочнеться 12 липня. Ті, хто вступатиме до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможуть подати заяви до 20 липня. Для тих же абітурієнтів, які вступатимуть лише на основі сертифікатів ЗНО, подання заяв буде відкрито до 26 липня.

Приймальна комісія